Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING: megegyezett egymással a Barcelona és Koeman!

A Marca legújabb értesülése szerint rendkívül gyors és fontos megegyezésre jutott egymással az FC Barcelona együttese, és a néhány hete menesztett Ronald Koeman. A holland szakember nem szeretett volna sokáig hivatalos kapcsolatban maradni a katalánokkal.

(Photo By Irina R. Hipolito/Europa Press via Getty Images)

A hosszú hetekig tartó vergődés után, egy Rayo Vallecanotól elszenvedett októberi vereséget követően rúgta ki a Barcelona Ronald Koemant. A klubot korábban játékosként is szolgáló vezetőedző természetesen sértődötten, de megértően állt fel a kispadról. Joan Laporta elnök már régóta pályázott Koeman kiebrudalására, és késő ősszel el is jött ennek az ideje. Megcsinálta a helyet régi kedvencének, Xavi Hernándeznek, aki végül hazatérhetett Katarból.

A Barca borzalmas anyagi helyzete ellenére vállalta, hogy egy újabb edzőelbocsájtás után is kifizeti a kötbért. Koeman a korábbi megegyezés szerinti fájdalomdíjat, azaz 12 millió eurót követelt a klubtól. Természetesen a katalánok illetékesei erősen vonakodtak ennek kifizetésétől. Hosszas bírósági huzavona volt kilátásban.

Azonban ma robbantotta a hírt a Marca: Ronald Koeman akkorát csalódott a Barcelonában, hogy a gyors szakítás érdekében megelégszik „csupán” 10 millió euró fájdalomdíjban, a kirúgásáért cserébe.

A Barcelona eredményei egyelőre csak lassan javulnak Koeman eltávolítása óta: három döntetlen és két győzelem a mérlegük.