Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gallardo: “elmondhatatlan boldogságot érzek”

Ahogyan arról beszámoltunk, az argentin rekordbajnok River Plate csapata hét év után újra elhódította a hazai bajnoki címet…

(Photo by Rodrigo Valle/Getty Images)

A River Plate csapata az argentin bajnokság (Liga Profesional) 2021-es kiírásában mutatott elképesztő menetelése végén három fordulóval a szezon vége előtt behozhatatlan előnyre tett szert üldözőivel szemben. A „milliomosok” előnye a bajnokság finisében 12 pontra hízott a nyomukat csak bottal ütő Defensa y Justicia és Talleres Córdoba csapatai előtt.

“Ez a győzelem mindenkié, igazi csapatként teljesítettünk. Rengeteg kiváló játékosunk van, akik közül bármelyik képes a csapat élére állni, ha a helyzet úgy kívánja. A játékosainknak számos emberi karaktere van, elhivatottak vagyunk a kemény munka iránt, és nem riadtunk vissza a kihívásoktól. Ezek vagyunk mi, készen állunk harcolni egymásért, a szurkolóinkért, a közös célokért. Minden csapat életében vannak mélypontok, hullámvölgyek, de ezeken felül kell kerekedni. Az idősek segítik a fiatalokat, példát mutatnak nekik, a fiatalok pedig gyorsabbak, tehetségesebbek. Így vagyunk egy csapat, egymástól függünk. Igazi boldogság és büszkeség tölt el mindannyiunkat, elmondhatatlanul elégedett vagyok, hogy ezt a csapatot irányíthatom”

– tette hozzá a diadalmas mester, Marcelo Gallardo, aki edzőként először ünnepelhetett bajnoki címet csapatával.

Gallardo az elmúlt hét esztendő során immár 13 trófeát nyert az együttessel, ám most először nyertek hazai bajnoki címet, eddig hat alkalommal hódítottak el nemzetközi trófeát. Az igazi terepe eddig az egyenes kieséses szakaszok voltak – a Libertadores-kupa ideit megelőző négy kiírásában mindig eljutottak legalább az elődöntőig. A különféle hazai kupasorozatokban is eredményesek voltak, regnálása alatt háromszor nyerték meg az argentin kupát és kétszer a szuperkupát.