Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-pótselejtezők Európa: Portugália vagy Olaszország biztosan kihagyja a vb-t – Teljes a menetrend

Sajnos a magyar válogatott részvétele nélkül rendezik meg 2022-ben a következő világbajnokságot is. Ma kora este sorsolták ki az európai kvalifikációs zóna pótselejtezőinek párosításait.

Tíz együttes már biztosan ott lesz a katari seregszemlén az öreg kontinensről. Németország, Dánia, Belgium, Franciaország, Horvátország, Spanyolország, Szerbia, Anglia, Svájc és Anglia csoportelsőkként jutottak ki a vébére. Ma este pedig tizenkét további együttes sorsa lépett eggyel közelebb Katarhoz.

A ma esti sorsolás kalapjai:
Kiemeltek kalapja: Portugália, Skócia, Olaszország, Oroszország, Svédország, Wales
Nem kiemeltek kalapja: Törökország, Lengyelország, Észak-Macedónia, Ukrajna, Ausztria, Csehország

A két kalapra osztott együtteseket úgymond elődöntőkbe sorsolták, hogy aztán egy-egy finálét játszva derüljön ki annak a további három válogatottnak a neve, akik csatlakoznak a mezőnyhöz. Az egy felvonásos „eldöntőket” március 24-én és 25-én rendezik. A „döntőket” szintén márciusban, 28-án és 29-én játsszák.

A mai sorsolást olyan rutinos, egykori játékos segítették, mint a világbajnok német Lothar Matthaus (korábbi szövetségi kapitányunk), a szintén vb-győztes francia Christian Karembeu és a portugál Tiago Mendes.

Íme, a sorsolás végkimenetele:

„A” döntőért: Skócia/Ukrajna – Wales/Ausztria

„B” döntőért: Oroszország/Lengyelország – Svédország/Csehország

„C” döntőért: Olaszország/Észak-Macedónia – Portugália/Törökország