Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Maxi Rodríguez bejelentette visszavonulását

Az argentinok vb-ezüstérmes támadója 40 éves korában közölte, hogy szögre akasztja a stoplist, és befejezi aktív pályafutását…

(Photo by Luciano Bisbal/Getty Images)

Az egykori Európában is meghatározó légiós karriert befutó Maxi Rodríguez 40 évesen bejelentette, hogy befejezi pályafutását. A rutinos szélső az utóbbi években Newell’s Old Boys együttesében játszott – többek közt – unokatestvérei társaságában. Az utóbbi időben azonban egyre több sérülése miatt kevesebb lehetősége volt a pályára lépésre, így jobbnak látta, ha a befejezés mellett határozza el magát.

“Eljött az a pillanat, amiről azt hittem, hogy soha nem jön, hiszen egyetlen futballista sem akarja lezárni a karrierjét. Nagyon nehéz döntést hoztam meg, hiszen imádok a pályán lenni, de nyugodt vagyok. Hosszú pályafutást zártam, minden csapatomban maximálisan odatettem magam, kiadtam magamból mindent. Nincs már több bennem, amit adhatnék. Új életet kezdek a feleségemmel, aki annak idején az első átigazolásomkor Európába is elkísért, és mindig ott volt velem, segített jóban, rosszban.”

– említette Maxi Rodríguez a közösségi oldalán közzétett videóban.

A 40 éves csatár európai légiós karrierje során az Espanyol (2002-2005), az Atlético Madrid (2005-2010) és a Liverpool (2010-2012) csapatait erősítette, különösen Spanyolországban csapatai húzóembere tudott lenni, de a “vörösöknél” is megállta a helyét. A rosáriói nevelőcsapatához később visszatért, menet közben egy rövid ideig 2017-ben és 2018-ban az uruguayi Peñarol gárdáját is erősítette. A Newell’s színeiben szerzett 94 góljával a klub történetének valaha volt második legeredményesebb játékosa.

Maxi 2003 és 2014 között 57 fellépése alkalmával 16 találatot szerzett az argentin válogatottban, tagja volt a 2014-es brazil vb-n ezüstérmes nemzeti csapatnak.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!