Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: hatgólos mérkőzésen aratott győzelmet a Leicester City – videóval

Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 13. fordulójában vasárnap kora délután a Leicester City sima győzelmet aratott a korábbi sikeredzője, Claudio Ranieri ellenében, míg a Tottenham találkozóját elhalasztották.

(Photo by Richard Heathcote/Getty Images)

Anglia, Premier League, 13. forduló

Az első játékrész teljesen kiegyenlített volt, de igazán komoly lehetőségig egyik alakulat sem jutott el, viszont Andros Townsend elkésett belépőjének köszönhetően büntetőhöz jutottak a hazaiak, amelyet Ivan Toney értékesített a 24. percben, ennek következtében 1-0-ás Brentford vezetéssel mehettek pihenőre az együttesek. A második félidőben pedig egyáltalán nem jegyezhettünk fel hatalmas lehetőséget, így a Brentford legyőzte az Evertont, ezzel megelőzte a tabellán. Rafael Benítez alatt az újabb vereséggel és gyenge játékkal pedig már egyre jobban inog a kispad.

Brentford – Everton 1-0 (1-0)
Játékvezető: D. England , Helyszín: Brentford Community Stadium (London)
Gólszerző: I. Toney (24. – büntetőből)

A mérkőzés videós összefoglalója


A Leicester Citynek három nyeretlen mérkőzést követően végre kijött a lépés és nagyon fontos pontokat gyűjtöttek be szakadó hóesésben a Watford ellen. A vezetést James Maddison révén szerezték meg a Rókák a 16. percben egy védelmi hibát követően (1-0). Azonban 13 minutummal később egyenlíteni tudnak a vendégek egy jogosan megítélt büntetőből, amelyet Joshua King értékesített (1-1). A 34. percben Jamie Vardy góljával újra megszerezte a vezetést a Leicester (2-1), majd 8 perccel később ismét az angol csatár talált be a Watford kapujába, így 3-1-es hazai előnnyel mehettek szünetre a csapatok.

A második játékrészből bő negyed óra telt el és feljön egy gólra a Watford, a remek formában lévő nigériai támadó, Emmanuel Dennis tudta bevenni Kasper Schmeichel kapuját (3-2). Nem tarthatott sokáig az öröm a vendégeknél, hogy újra meccsben vannak, ugyanis Ademola Lookman a 68. percben újra kétgólosra növelte a Leicester előnyét (4-2). A Rókák győzelmükkel felléptek a 9. helyre, míg a Watford a 16. pozíciót foglalja el a tabellán.

Leicester – Watford 4-2 (3-1)
Játékvezető: G. Scott, Helyszín: King Power Stadium (Leicester)
Gólszerzők: J. Maddison (16.), J. Vardy (34., 42.), A. Lookman (68.) ill. J. King (29. – büntetőből), E. Dennis (61.)

A mérkőzés videós összefoglalója


A Burnley – Tottenham mérkőzést a szakadó hó miatt elhalasztották, mert miközben takarították, legalább ugyanannyi leesett, így a pálya játékra alkalmatlan volt.

Burnley – Tottenham – ELHALASZTVA!
Játékvezető: P. Bankes, Helyszín: Turf Moor (Burnley)

A forduló további eredményei és programja:

Szombat
Arsenal – Newcastle 2-0
Crystal Palace – Aston Villa 1-2
Liverpool – Southampton 4-0
Norwich – Wolverhampton 0-0
Brighton – Leeds 0-0

Vasárnap
Brentford – Everton 1-0
Burnley – Tottenham Elhalasztva!
Leicester – Watford 4-2
Manchester City – West Ham 2-1
17:30 Chelsea – Manchester United

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: