Buffon: „Elképzelhetetlen, hogy az olaszok kibírjanak tizenkét évet vb nélkül”

Egyértelműen a hétvége sztárja volt az olasz másodosztályban Gianluigi Buffon. A negyvenhárom éves sztárkapus egy büntető kivédésével járult hozzá a Parma döntetlenjéhez Comoban. Azonban a veteránt más nagy dolgok is foglalkoztatják.

(Photo by Giuseppe Cottini/Getty Images)

Balogh Botond a második bajnokiján lépett pályára idén a Parmaban, amely egyelőre inkább a kiesés elkerüléséért harcol a Serie B-ben. A klub egyértelmű vezére az a Buffon, aki két évtized után tért vissza a Juventus-tól.

A hősiesen védő portás azonban nem csak a klubjáért, hanem egykori társaiért, az olasz válogatottért is aggódik. A 2006-ban világbajnoki címet nyerő Buffon igazi nemzet tragédiaként fogná fel, ha a 2018-as után, a 2022-es vb-t is kihagyná hazája. Ugyanis ez azt jelentené, hogy 2014. után leghamarabb csak 2026-ban lehetnének ott a legnagyobb válogatott tornán.

„Elképzelhetetlen, hogy Olaszország tizenkét évet kibírjon világbajnokság nélkül. Össze kell fognunk, és meg kell találnunk a legjobb megoldást, hogy a fiúk eljussanak a tornára. Ami engem illet, ezek olyan kinyilatkozások, amiket nem kellene megtennem, hiszen mindig nagy nyugalommal gondoltam a válogatottra. Mindig is tudva, hogy mennyit ér a csapat.”

– nyilatkozott Buffon, a Sky Sport riporterének.

A világbajnoki selejtező-sorozat európai rájátszását múlt héten sorsolták ki Zürichben, és bizony nagyon nehéz út vezethet az olaszoknak Katarba.

Buffon hétvégi védése: