Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: “Messi nem érdemelte meg az Aranylabdát”

A blancók középpályása, Toni Kroos egyike volt azon játékosoknak, akik az Aranylabda-gála után nyíltan véleményezték a Lionel Messi győzelmével zárult hétfő esti szavazást.

(Photo by Aurelien Meunier/Getty Images)

A német klasszis nem kertelt, egyszerűen elmondta, Messi szerinte egyáltalán nem szolgált rá aktuális évi teljesítményével a díjra.

“Messi nem érdemelte meg az Aranylabdát!” – kezdte gondolatmenetét Kroos saját podacastjében.

Ő és Cristiano az elmúlt évtized kétségkívül legjobb játékosai, de idén volt náluk jobb és kimagaslóbb teljesítményt nyújtó futballista!” – folytatta a német klasszis.

“Ha csak kettőjük közül kellett volna választani, akkor sem Messi nyert volna, hiszen elég csak arra gondolni, Cristiano mennyi fontos gólt szerzett az évben: például a Manchester United-et kis túlzással egyedül tartotta bent a Bajnokok Ligájában! Nálam már ez nagyobb teljesítmény, mint amit Messi csinál!” – így Kroos, majd megnevezte azt a játékost, akinek szerinte nyernie kellett volna.

“Ha egy egyéni díjnál valóban a legjobb egyéni teljesítmény számítana, akkor Karim Benzemának kellett volna kapnia az Aranylabdát! Elképesztő futballista, aki mind a klubjában, mind a válogatottban szállította a gólokat és a klasszis teljesítményeket! “ – zárta egy nem is olyan burkolt kritikával véleményét Toni Kroos.