Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ibrahimovic bevallotta: direkt könyökölte le Materazzit – VIDEÓVAL

Nem, valóban nem utaztunk vissza az időben. Csupán a svéd szupersztár, Zlatan Ibrahimovic frissen adott nagyinterjújából szemezgetünk. A Milan csatára régi ellenfeleiről, ellenségeiről nyilatkozott a Corriere della Seranak.

(Photo by Valerio Pennicino/Getty Images)

A 40 éves Ibrahimovic 2006-tól 2009-ig volt az Inter frontembere, ám gyorsan megutáltatta magát minden kék-feketével, amikor 2010-ben máris visszatért a Serie A-ba. A balul sikerült barcelonai kitérőt követően ugyanis az AC Milan játékosa lett. Természetesen a városi rivális drukkerei, és vehemens focistái sem vették ezt a fajta árulást túl jó néven. Ibra egyik legnagyobb kritikusa Marco Materazzi volt, aki keményen faragta minden téren a 2010/11-es idényben.

Ibra és Materazzi ellentéte végül egy Inter – Milan derbin csúcsosodott ki, melyen a svéd gólvágó egy szinte észrevehetetlen könyökössel terítette le világbajnok riválisát. Erről beszélt most nyíltan az elkövető, aki akkor megúszta egy sárga lappal:

„Évekig tartott, de egy derbin leszámoltam Materazzival. Felemelte a lábát a levegőbe, kikerültem és megütöttem könyökkel a halántékánál. Pippo Inzaghi azt nyilatkozta akkor, hogy élete legjobb derbije volt azzal az 1-0-val, Ibra góllal és Materazzi kórházba kerülésével. Nyílván csak viccelt.”

– szellemeskedett, a manapság újra a Milanban játszogató Zlatan.