Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

LaLiga: egyetlen Benzema góllal volt jobb a Real a Bilbaonál – VIDEÓVAL

Még október közepén halasztotta el a bajnokság felügyeleti szerve a Real Madrid és az Athletic Bilbao rangadóját, mert a dél-amerikai légiósok távolléte miatt erősen foghíjasak voltak a klubok keretei. Ma este került sor a pótlásra.

(Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)

LaLiga – 9. forduló

A többi csapattal egyetemben alighanem kibírták volna a Real Madrid sztárjai, hogy a hét közepén végre ne kelljen pályára lépniük. Azonban a pótlás természetesen kötelező volt, és létfontosságú is. Carlo Ancelotti azonban nem volt hajlandó spórolni, és a lehető legjobb csapatát küldte ki a pályára. A belefeccőlt energia pedig végül megtérült. Egyetlen góllal, de kontrollált körülmények között verték meg az Athletic Bilbaot. A vendégek kontrákra rendezkedtek be, és ugyan néha még veszélyt is jelentettek a hazai kapura, Courtis-nak alig akadt valós védeni valója.

Volt itt minden, ami egy igazi Real Madrid gólhoz szükséges. Vinícius vágta, egy látványos sarkazás Luka Modrictól, magabiztos, ám kapusvédte löket Asensiotól, és a végén ki más lőné a találkozó egyetlen gólját? Hát persze, hogy Karim Benzema!
A francia sztárcsatár öregkorára találta meg igazán gólkirály formáját, és fölényesen vezeti a spanyol bajnokság góllövőlistáját.

A Real megérdemelten húzta be a három pontot és ugrott meg az élen az hétpontos előnyre szert téve az Atlético Madrid és a Real Sociedad párosa előtt.

Real Madrid – Athletic Bilbao 1-0 (1-0)
Helyszín: Santiago Bernabéu Stadion (Madrid); Vezette: José María Sánchez Martínez
Real: Courtois – Mendy, Alaba, Militao, Vazquez – Modric, Casemiro, Kroos – Vinícius Junior, Benzema, Asensio.
Bilbao: Simon – Balenziaga, Alvarez, Nunez, Lekue – Muniain, Vencedor, Garcia, Zarraga – Williams, Garcia.
Gólszerző: Benzema (40.), ill.
Sárga lap: Modric (68.), Casemiro (78.), ill. Zarraga (31.), Lekue (43.), Williams (78.).

A meccs összefoglalója:

A bajnokság állása:

A góllövőlista élmezőnye: