Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: az Inter hozta a kötelezőt, a Roma viszont megbotlott – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) hétközi, 15. fordulójának szerdai kora esti programjában a címvédő Inter hazai környezetben, az AS Roma pedig idegenben lépett pályára…

(Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images)

Az éllovasokat üldöző címvédő Inter csapata a vártnak megfelelően, 2-0-s hazai győzelmet aratott a bennmaradásért harcoló Spezia ellen. A fölényben játszó milánói gárda az első félidő hajrájában szerezte meg a vezetést Roberto Gagliardini szezonbeli első találatával. A gól után még inkább vérszemet kapott az Inzaghi-csapat, és további lehetőségeik adódtak az előny növelésére. A második félidő elején Kiwior kezezése miatt ítélt a játékvezető büntetőt az Inter javára, melyet Lautaro Martínez biztos lábbal értékesített. A 2-0-s előnyt a favorit a lefújásig biztosan megtartotta és a papírformát érvényesítve gyarapította tovább pontjai számát.

Inter – Spezia 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Gagliardini (36.), L. Martínez (58. – büntetőből), ill.

 

Ezzel szemben jókora meglepetésre a középcsapatnak számító Bologna 1-0-ra legyőzte az élmezőnybe vágyó AS Romát. A “farkasok” eleinte próbálták dominálni a találkozót, de csak kisebb lehetőségeik adódtak, sokáig nem igazán forogtak veszélyben a kapuk. Az első játékrész végéhez közeledve Domínguez bejátszásából Mattias Svanberg nagyszerű lövéssel juttatta előnyhöz a házigazdát. A folytatásban a hátrányban egyre inkább irányított a Roma, de a mezőnyfölény és a több akció ellenére Abramamhék képtelenek voltak egyenlíteni. A fővárosiak a lefújásig becsülettel próbálkoztak, erőfeszítéseik azonban nem jártak sikerrel, így legutóbbi két sikerüket követően újból kapituláltak, míg a Bologna újabb diadalával a nyolcadik helyen egyetlen pontra közelítette meg őket.

Bologna – AS Roma 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Svanberg (35.), ill.

 

A 15. forduló eddigi eredményei, további programja

Kedd:
Atalanta – Venezia 4-0
Fiorentina – Sampdoria 3-1
Salernitana – Juventus 0-2
Hellas Verona – Cagliari 0-0

Szerda:
Bologna – AS Roma 1-0
Inter – Spezia 2-0
20:45 Genoa – AC Milan (tv: Sport 2)
20:45 Sassuolo – Napoli

Csütörtök:
18:30 Torino – Empoli (tv: Sport 2)
20:45 Lazio – Udinese (tv: Sport 2)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye