Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sikeredzőt nevezhet ki a kétszeres világbajnok

A világbajnoki selejtezőkben való mélyrepülés hatására az egykori kétszeres világban Uruguay válogatottjának kispadjáról a közelmúltban tizenöt év után felállították a rutinos admirálist…

 

Az uruguayi labdarúgó-szövetség főtitkára, Jorge Casales megerősítette, hogy bár egyelőre nem tudtak tárgyalásokat kezdeményezni vele, Marcelo Gallardo az egyetlen jelöltjük a válogatott szövetségi kapitányi posztjára.

Mint ismeretes, Uruguay a közelmúltban menesztette veterán tanárát, Óscbar Tabárezt a kapitányi posztról, utódját pedig a River Plate sikeredzője személyében képzelik el. A frissen bajnoki címet nyerő Gallardót még a naptári esztendő végéig köti szerződés az általa korábban játékosként is erősített “milliomosokhoz”, az uruguayiak pedig azt tervezik, hogy amennyiben nem hosszabbítják meg a megállapodását, akkor le akarnak csapni rá.

A korábbi híresztelések szerint Gallardo inkább európai topcsapatok felé veheti az irányt, de miután 2014-es kinevezése óta megannyi kupasiker után most először megnyerték a bajnokságot, nehéz lenne elképzelni egyáltalán a távozását is.