Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Christian Eriksen újra edzésbe állhatott

Jó hírek érkeztek az Inter dán válogatott középpályásáról, Christian Eriksenről, aki végre újra edzésbe állhatott, azonban nem az olasz klubjánál. 

(Photo by Mattia Ozbot – Inter/Inter via Getty Images)

Christian Eriksen visszatért hazájába és nevelőegyesületéhez a dán Odense BK csapatához, ahol ismét edzésbe állhatott. A klub csütörtökön jelentette be, hogy a középpályás maga jelentkezett náluk, most pedig végre egyéni tréningeket végezhet.

Mint ismeretes, Eriksen a nyári Európa-bajnokságon esett össze minden előjel nélkül a Finnország elleni csoportmérkőzésen, majd mint később kiderült, leállt a szíve és újra kellett éleszteni. A stadionban tartózkodó szakemberek és orvosok gyorsasága, lélekjelenléte és hozzáértése is kellett ahhoz, hogy megmentsék a dán középpályás életét.

A dán középpályás jelenleg szívritmus-szabályozóval él, de az olasz szabályozások értelmében nem játszhat profi ligában olyan sportoló, akinek egy ilyen készülék van beépítve a testébe, így Eriksen hiába áll még mindig az Inter alkalmazásában, a szezonban már nem léphet pályára. Eriksennek 2024 nyaráig van érvényes szerződése a milánói klubbal, ami korábban már megerősítette, hogy megfontolják a dán játékos eladását.