Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: véget ért a Milan védőjének a szezonja!

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő AC Milan együttese hivatalos honlapján közölte, hogy a következő 6 hónapban nem számíthatnak Simon Kjaer szolgálataira.

(Photo by Andrea Bruno Diodato/DeFodi Images via Getty Images)

Mint arról beszámoltunk, az AC Milan a hétközi fordulóban 3:0-ra nyerni tudott a Genoa otthonában. A sikert azonban beárnyékolta Simon Kjaer sérülése, akit már a találkozó első perceiben le kellett cserélni. A dán futballista azóta átesett az orvosi vizsgálatokon, amelyek megállapították, hogy elülső keresztszalag-szakadást szenvedett. A 32 esztendős védőt már meg is műtötték, akire így is legalább 6 hónapos kihagyás vár. Kjaer így minden bizonnyal ebben a szezonban már nem léphet pályára, ami komoly érvágás a milánói védelem számára.

Kjaer alapembere volt az előző szezonban a Milan védelmének, így a vezetőség nem véletlenül hosszabbította meg a játékos szerződését egészen 2024 nyaráig. A védő a dán válogatottal is kiváló nyarat tudhatott maga mögött, hiszen egészen az elődöntőig meneteltek az Európa-bajnokságon. Kjaer kiváló teljesítményének köszönhetően végül a 18. helyen végzett az Aranylabda-gálán.