Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az MLS-be igazolt az argentin tehetség – HIVATALOS

Nyáron még meghiúsult a sokat rebesgetett átigazolás, a téli átigazolási időszakban viszont már egész biztosan az MLS-be szerződik napjaink egyik legnagyobb argentin tehetsége…

(Photo by Rodrigo Valle/Getty Images)

Az argentin bajnokságban (Liga Profesional) szereplő Vélez Sarsfield együttese megerősítette, hogy 2022. februárjától tehetséges irányítója Thiago Almada az Atlanta United gárdájához kerül. Az MLS-csapattal már múlt nyáron is kacérkodó 20 éves labdarúgó 16 millió dollár ellenében igazol át, amely rekordnak számít az amerikai bajnokság történetében.

A 20 éves tehetség fiatal kora ellenére már évek óta klubja meghatározó játékosa. Almada a Vélez színeiben minden sorozatot figyelembe véve 98 mérkőzés alatt 24 találatot és 11 előkészítést regisztrált profi pályafutása során. Az aktuális kiírásban négy-négy gól és gólpassz a mérlege.

A hatalmas ígéretként számon tartott irányítót az argentin sajtó nemes egyszerűséggel csak “új Messiként” aposztrofálja, a korábbi híresztelések szerint a Manchester City és az Inter is figyelte őt.