Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: nagyon simán győzte a Manchester City a Watfordot – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 15. fordulójában a Manchester City a Watford otthonába látogatott és a papírforma szerint könnyedén le is győzte, és ezzel át is vette a vezetést a tabellán. 

(Photo by Richard Heathcote/Getty Images)

Már nagyon hamar, a 4. percben megszerezte a vezetést a City, amikor Sterling fejelt briliánsan a kapu bal oldalába. A 11. percben Grealish laposan a kapu közepébe, de Bachmann hatalmas bravúrral hárított. A 31. percben azonban már jött a második City-gól: Gündogan kezelte le a hozzá érkező labdát közvetlenül a kapu előterében és laposan lőni is tudott, de Bachmann védett, a kipattanó viszont Bernardo Silva elé került, a portugál pedig értékesítette a helyzetét. A City ezután is nagy fölényben játszott, de több gólt már nem lőttek.

A második félidőben sem változott a játék képe, a vendégek teljesen dominálták a mérkőzést. Több szögletet is lőhetett a City, de egyikből sem tudtak helyzetet kialakítani. A 64. percben azonban megszerezték a harmadik góljukat is a vendégek: Walker vette észre, hogy Bernardo Silva beindult az üres területre, a portugál lövése pedig utat is talált a bal felső sarokba. A 67. percben Grealish jutott át két védőn és a kapuhoz közel el is lőtte a labdát, de végül csak a felső lécet találta el. A 70. percben Laporte kapott pontos passzt és el is lőtte a labdát a kapu közepe felé, ám a kapus védeni tudott. A 74. percben azonban a semmiből szépíteni tudott a Watford: Cucho ragyogóan jutott át a védőkön, és lőtt, de csak a bal kapufát találta el, a kipattanót viszont már bevágta. A 78. percben  King csinált magának helyet a kapu előterében, majd messze a kapu jobb oldala mellé lőtt. Hiába éledt fel egy kicsit a végére a Watford, az egyenlítésre esélyük sem volt már, de a City se lőtt már több gólt a mérkőzésen.

Watford – Manchester City 1-3 (0-2)
Gólszerzők: Cucho (74.) ill. Sterling (4.), Bernardo Silva (31. 64.)
Sárga lap: King (7.), Rose (31.) ill. –
Kiállítás: – ill. –

A 15. forduló menetrendje:

Szombat:
West Ham United 3–2 Chelsea
Newcastle United 1–0 Burnley
Southampton 1–1 Brighton
Wolverhampton 0–1 Liverpool
Watford – Manchester City

Vasárnap:
15:00 Leeds United – Brentford
15:00 Manchester United – Crystal Palace
15:00 Tottenham – Norwich City
17:30 Aston Villa – Leicester City (Tv: Spíler 1)

Hétfő:
21:00 Everton – Arsenal (Tv: Spíler 1)

A tabella jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: