Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bizonytalan a Napoli klasszisának jövője

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Napoli csapatának lejáró szerződésű klasszisa a minap jövőjéről beszélt…

(Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images)

A Napoli csapatát évek óta erősítő belga légiós, Dries Mertens annak idején valósággal újjászületett a dél-olasz egyletnél, amelyért örökké hálás lesz a klubnak, akárhogyan is alakuljon a jövője:

“Szeretnék maradni a csapatnál, de nem tudom, hogy az idény végén a klub élni fog-e opciós jogával az esetemben. Akárhogy is alakul, örökké hálás leszek a csapatnak, hogy megadták számomra a lehetőséget, és itt futballozhattam. Imádtam itt játszani, és ha rajtam múlik örökké maradi akarok. Tisztában vagyok vele, hogy egyszer minden véget ér és lehet az én időm most fog lejárni. Nem tudom, hogy alakul, meglátjuk hamarosan…”

A 34 éves belga szélső 2014-es leigazolása óta minden sorozatot figyelembe véve 372 mérkőzésen 141 gólt szórt a Partenopei színeiben. Mertens legjobb szezonja a 2016-2017-es évad volt, amikor 28 bajnoki találatig, összességében pedig 46 meccsen 34 gólig jutott.

Ezzel szembena legutóbbi két idényben már csak kilenc-kilenc alkalommal volt eredményes a Serie A-ban, és az aktuálisan futó kiírásban is mindössze öt találatot találunk a neve mellett a bajnokság derekához közeledve.