Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Menesztette edzőjét az olasz élvonalbeli klub – HIVATALOS

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Udinese gárdája a minap az edzőváltás mellett tette le a voksát és menesztette posztjáról eddigi trénerét…

(Photo by Domenico Cippitelli/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)

Az Udinese csapata a kedd esti órákban hivatalos csatornáin keresztül közölte, hogy leváltotta eddigi vezetőedzőjét, Luca Gottit, helyére pedig átmenetileg az eddigi segédedző, Gabriele Cioffi került, aki hétvégén irányíthatja a csapatot az új tréner érkezéséig.

A lapátra tett 54 esztendős tréner annak idején Igor Tudor asszisztensként került a Friulianihoz, melynek irányítását 2019. november 1-e óta látta el főállásban. Gotti azóta minden sorozatot figyelembe véve 87 mérkőzésen vezette az Udinesét, amely 25-25 győzelem és döntetlen mellett 37 alkalommal szenvedett vele vereséget. A rutinos szakember korábban éveken át segédedzői feladatokat látott el az olasz élvonalban, de például a 2018-2019-es idényben Maurizio Sarri asszisztense volt a Chelsea-nél.

Az Udinese 16 forduló alatt szerzett 16 pontjával a 20 csapatos olasz első osztályú mezőny 14. pozícióját foglalja el, mindössze három meccset nyert a szezonban, az utolsó négy körben nyeretlennek bizonyult.

Az első híresztelések szerint a Bianconeri legfőbb jelöltje spanyol Paco Jémez és a legutóbb a Cagliarit irányító Roland Maran lehet a vezetőedzői posztra.