Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: a Newcastle ellen is Salah volt a ’Pool nyerőembere – VIDEÓVAL

A pocsék kezdés után is csak nagyon nehezen talál magára a Newcastle United együttese. A tulajdonosváltáson átesett „Szarkák” az utóbbi hetekben végre megkezdték a pontok gyűjtögetését, ám Eddie Howe tanítványainak látványosan nem megy a komolyabb játékerőt képviselőt csapatok ellen.

(Photo by John Powell/Liverpool FC via Getty Images)

Premier League – 17. forduló
…és bizony a Liverpool talán az egész világ egyik leglehengerlőbb támadógépezetét képes felvonultatni, kiváltképp, ha az egész csapat akarja a sikert. A „Vörösök” nagyságára remek példa, hogy miközben kaphatók egy-egy nagyobb arányú, sima győzelemre is, néha gyenge napot kifogva is megszerzik a három pontot. Szűk siker született az előző két bajnokijukon is az Aston Villa és a Wolverhampton ellenében egyaránt. Ám könnyű ott szenvedni, ahol van egy Mohamed Salah a csatársorban.
Az egyiptomi sztár ma csak hetvennégy percet kapott Jürgen Klopptól, ám ennyi is elég volt ahhoz, tulajdonképpen az első félidei gólváltás részeként győztes találatot szerezzen.
Az egykori liverpooli, de már régen Newcastle-kedvenc Jonjo lőtte a „Szarkák” vezető gólját. A „Vörösök” azonban viszonylag gyorsan fordítani tudtak Jota és Salah révén.
A találkozót teljesen megérdemelten húzta be a ’Pool, főleg, hogy Alexander-Arnold a hajrában újabb találattal biztosította be a győzelmet.

Liverpool – Newcastle United 3-1 (2-1)
Helyszín: Anfield (Liverpool); Vezette: Mike Dean
Gólszerzők: Jota (21.), Salah (25.), Alexander-Arnold (87.), ill. Shelvey (7.)

A mérkőzés összefoglalója:

A forduló további eredményei:

Kedd
Brentford – Manchester United (elhalasztva)
Norwich City – Aston Villa 0-2
Manchester City – Leeds United 7-0

Szerda
Brighton – Wolverhampton 0-1
Burnley – Watford (elhalasztva)
Crystal Palace – Southampton 2-2
Arsenal – West Ham 2-0

Csütörtök
Leicester City – Tottenham Hotspur (elhalasztva)
Chelsea – Everton 1-1

A bajnokság állása:

A góllövőlista élmezőnye: