Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: remek iramú mérkőzésen gyűrte le az Arsenal a West Hamet – videóval

Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) hétközi fordulójának szerdai játéknapján londoni derbit rendeztek, az Arsenal fogadta a West Ham gárdáját, akik jelen állás szerint nagy harcot vívnak a Bajnokok Ligája indulást érő negyedik pozícióért.

(Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

Az első játékrészben végig érződött a csapatokon a feszültség, ami nem is meglepő, hiszen a Bajnokok Ligáját érő negyedik helyért vívott harcban nagyon sokat érhet ez a három pont. A csapatok inkább a stabil védekezésre fókuszáltak, így komolyabb lehetőség nem alakult ki, csak akkor, amikor az Arsenal feljebb kapcsolt egy fokozatot, és a szünet előtti percekben több gólszerzési esélyük is volt, de Tierney és Lacazette helyzeténél is állta a sarat Fabianski, míg Gabriel Martinelli és Xhaka lehetőségeinél a védelem tudott közbelépni, ennek következtében 0-0-val mehettek pihenőre a csapatok.

A második félidőben viszont a nagy intenzitás meghozta az eredményét, ugyanis a 48. percben Alexandre Lacazette átadásából Gabriel Martinelli megszerzi a vezetést az Ágyúsoknak, teljesen megérdemelten (1-0). Ezt követően is jött előre az Arsenal, sőt, emberelőnybe is kerültek a hazaiak, mert Vladimir Coufal begyűjtötte második sárgáját, így a kiállítás sorsára jut, ráadásul a cseh védő szabálytalansága büntetőt is ért, amelyhez Lacazette állt oda, de a francia csatár tizenegyesét Fabianszki hárítani tudta. A 87. percben pedig eldöntötték a találkozót az Ágyúsok, a 10 emberrel kitámadó West Hamet lekontrázták a hazaiak, aminek a végén Smith Rowe tudott eredményes lenni egy remek ütemben leadott lövésből (2-0).

Az Arsenal a győzelmének köszönhetően fellépett a 4. helyre, megelőzve a Manchester Unitedet és a pont most legyűrt ellenfelét, a West Hamet, így értelemszerűen a Kalapácsosok visszacsúsztak az 5. pozícióba.

Premier League, 17. forduló
Arsenal – West Ham 2-0 (0-0)
Játékvezető: A. Taylor, Helyszín: Emirates Stadion (London)
Gólszerzők: G. Martinelli (48.), Smith Rowe (87.)

A mérkőzés videós összefoglalója

A forduló további eredményei és programja:

Kedd
Brentford – Manchester United (elhalasztva)
Norwich City 0–2 Aston Villa
Manchester City – Leeds United 7-0

Szerda
Brighton – Wolverhampton 0-1
Burnley – Watford (elhalasztva)
Crystal Palace – Southampton 2-2
Arsenal – West Ham 2-0

Csütörtök
20:30 Leicester City – Tottenham Hotspur
20:30 Chelsea – Everton
21:00 Liverpool – Newcastle United

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: