Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: “Jól játszottunk, boldog is vagyok!”

Csapata váratlan pontvesztése ellenére egyáltalán nem tűnt csalódottnak Carlo Ancelotti vezetőedző, aki a következőképpen értékelte a Cádiz elleni gól nélküli döntetlent

Mint ismert, zsinórban 10 megnyert tétmérkőzést követően a rengeteg kidolgozott helyzet ellenére sem tudta bevenni a Real Madrid a Cadiz kapuját, így megszakadt a blancók nagy győzelmi sorozata. Carlo Ancelotti szerint aggodalomra azonban nincs okuk, hiszen ugyan sok hiányzója volt a csapatnak, jól futballoztak, és ahogyan mondani szokás, csak a gól hiányzott a játékukból.

“Amikor nyerünk, természetesen boldog vagyok, függetlenül attól, hogy jól vagy rosszul játszottunk. Most viszont nem lehetek csalódott, hiszen nem nyertünk, de mégis jól futballoztunk. Mindent megtettünk, nagy erőket mozgósítottunk a gólszerzés érdekében. A döntetlen ellenére sok pozitívumot láttam: Casemiro például minden labdát megszerzett; uraltuk a pályát; csapatként támadtunk… A futball már csak ilyen! Sokszor például akkor is nyersz, amikor nem szolgáltál rá (…)” – idézi Ancelottit a Real Madrid hivatalos honlapja.

“Nehéz volt a Cádiz ellen futballozni, zártan védekeztek, nem sok helyet hagytak nekünk. Jól működött az a tervük, hogy hagynak a széleken kibontakozni bennünket, onnan beadásokra kényszerítve, hiszen ez nem az erősségünk.” – folytatta Ancelotti, kihangsúlyozva, hogy bár két pontot elveszítettek, úgy érzi, nem érheti kritika a játékosait.

Az olasz tréner ha már a játékosokat említette, külön kitért a kiállított Casemirora; az újra kezdőként futballozó Eden Hazard-ra.

“Nem láttam mi történt pontosan a kiállításnál. Talán a sárga lap reaálisabb lett volna, de a játékvezető így döntött. Camavinga készen áll, hogy helyettesítse Casemirot! (…) Ahogy az egész csapat, úgy Hazard kicsit nehezen vette fel a ritmust, a második félidőben már jobban és igen kombinatívan futballozott. Reméljük egészséges lesz, hiszen fontos fegyverünk lehet a szezon második felében! (…)” – így Ancelotti, akinek amúgy sem lett volna sok ideje keseregni, hiszen máris készülhet a csapatával a szerdai (21:30, Tv: Spíler 2) Atheltic Bilbao elleni bajnokira.