Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ezért választotta Gavi a Barcelonát a Real Madrid helyett

Egyre nagyobb figyelmet kap a Barcelona mindössze 17 éves spanyol tehetsége, Gavi, aki most arról mesélt, hogy annó miért inkább a La Masíát választotta a La Fábrica helyett. 

(Photo by Fran Santiago/Getty Images)

Gavi bár még csak 17 éves, de már kulcsemberré vált a Barcelonában. A tehetséges spanyol középpályás ebben a szezonban került reflektorfénybe remek teljesítményt nyújtva a katalánok felnőtt csapatában, és úgy tűnik, hogy vele pár évre megoldódhatnak a Barcelona középpályás gondjai, már ha hosszú távon is fenn tudja tartani ezt a formát.

Gavi egy andalúziai kisvárosban, Los Palaciosban kezdett futballozni, ahol korábban Fabián Ruiz és Jesus Navas is kezdte a karrierjét, ám onnan csakis Barcelonában akarta folytatni, ahol végül végigjárta a La Masía ranglétráját. Az első edzője szerint azonban a spanyol fővárosból is érdeklődtek felőle. 

“Tudom, hogy a Real és az Atlético Madrid is akarta Gavit, de ő a Barcelonába ment, mert azt mondta a szüleinek: Apa, a legjobb játékosok ott játszanak és én is oda akarok menni”

– nyilatkozta Manuel Vasco, az első edzője a katalán Sportnak.

“A srác több nagy klub figyelmét is felkeltette a madridiakon kívül is, ha jól emlékszem először a Betis és a Sevilla környékezete meg. A Barcelona végül egy portugáliai bajnokság során igazolta le, pedig ha jól tudom, Madridban minkét csapatnál járt próbajátékon, de már akkor egyértelmű volt, hogy a Barcelonában akar futballozni.”

Gavi 2015-ben, 11 évesen került a Barcelona akadémiájára, majd idén nyáron került fel a felnőtt csapathoz. A szezonban eddig 23 mérkőzésen lépett pályára, és a decemberi, Elche elleni bajnokin az első gólját is megszerezte a katalán gárdában, emellett pedig már 3 asszisztot is kiosztott.