Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Juventus: a Sassuolo csatára a fő kiszemelt januárban – sajtóhír

Olasz sajtóhírek szerint a Juventus mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a téli átigazolási időszakban megszerezzék a Sassuolo támadóját, Gianluca Scamaccát.

(Photo by Gianluca Ricci/LiveMedia/NurPhoto via Getty Images)

Az olasz La Gazette dello Sport szerint a Juventus első számú célpontja janurában a Sassuolo támadója, Gianluca Scamacca lesz. A torinói gárda mindent meg szeretne tenni a játékosért, akiért csapata 40 millió eurót kérne, azonban a Juve inkább egy olyan üzletet szeretne nyélbe ütni, mint ami Manuel Locatellinél volt, tehát 2 év kölcsönben szeretnék elhozni, amelynek a végén meg is vásárolhatják a játékost, az átigazolási díját pedig részletekben fizetné ki.

A Juventus mindenképpen szeretne egy új csatárt, de az eleinte bedobott nevek, mint Pierre-Emerick Aubameyang, Anthony Martial vagy épp Mauro Icardi, mind-mind olyan játékosok lettek volna, akiknek nem biztos, hogy képes lenne kifizetni a fizetését a Juve. Korábban felmerült már Dusan Vlahovic neve is, de a növekvő érdeklődés miatt az ő fizetési igényei is megnőttek.

Scamacca már Olaszországot és Hollandiát is megjárta karrierje során: az AS Roma akadémiájáról a holland PSV-hez került, majd 2017-ben igazolta le a Sassuolo 18 évesen. Innentől kezdve többször került kölcsönbe, főleg hazajában, de egy fél évre vissszatért Hollandiába is. Legutóbb 2020-ban a Genoában játszott kölcsönben, a nyár óta pedig a Sassuolo felnőtt csapatában, igen szép teljesítménnyel.

A 22 éves csatár minden sorozatot figyelembe véve 22 mérkőzésen lépett pályára csapatában, ezeken pedig 6 gólt is jegyzett.