Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Cristiano Ronaldo felajánlotta magát a Barcelonának – sajtóhír

Katalán lapinformációk szerint a Manchester United szereplésével elégedetlen portugál világklasszis újból klubváltásra adná a fejét, és ügynöke már meg is tette a szükséges lépéseket a kiszemelt csapat vezetése felé…

(Photo by Clive Brunskill/Getty Images)

A Mundo Deportivo információi szerint Cristiano Ronaldo már a januári átigazolási időszakban el akarja hagyni a Manchester United vezetőségét, és megkérte ügynökét, hogy keressen új klubot számára, s konkrétan a katalán óriásklubot jelölte meg preferált új csapataként. A fenti forrás úgy tudja, hogy Jorge Mendes ügyfele kérésének eleget téve máris felvette a kapcsolatot a Barcelona vezetőségével, és megkezdte a szükséges egyeztetéseket Joan Laporta klubelnökkel az ötszörös aranylabdás klasszis átigazolása ügyében.

Mint ismeretes, a veterán klasszis idén nyáron tért vissza egykori sikerei helyszínére az Old Traffordra az olasz rekordbajnok Juventus csapatától. Ronaldo azóta 18 meccsen 13-szor volt eredményes régi-új csapatában, míg a PL-t tekintve 13 fellépés alatt hétszer talált be. Ennek ellenére a nemzetközi sajtóban folyamatosan téma, hogy elégedetlen a csapatban betölt szerepével, és megbánta a visszatérését.

A 36 éves portugál légiós pályafutása korábbi szakaszában a Barcelona ősi riválisát, a Real Madrid csapatát erősítette 2009 és 2018 között erősítette a “királyi gárdát”, ahol minden sorozatot figyelembe véve 438 mérkőzésen 450 gólt szerzett.

A katalán forrás a pletykát cikkében konkrétan “az évszázad átigazolása” jelzővel illette.

Valószínűleg az hihető lehet, hogy Mendes ismét csapatot keres számára, mert múlt nyáron is sorba járta végig a topcsapatokat, mire a MU személyében Ronaldo leigazolására fogékony együttest talált, de nehéz lenne elképzelni, hogy CR leigazolását engedélyezné a La Liga azok után, hogy nyáron Lionel Messi szerződéshosszabbítását megvétózták.