Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Döntött vezetőedzőjéről a Benfica – HIVATALOS

A portugál bajnokságban (Liga Portugal) szereplő Benfica csapatánál már egy ideje kérdéses volt a vezetőedző sorsa, a kedd délutáni órákban azonban megérkezett a hivatalos döntés…

A portugál bajnokság (Liga Portugal) idei kiírásának derekához közeledve csak harmadik helyen álló Benfica csapata a keddi napon megerősítette, hogy közös megegyezéssel felbontotta vezetőedzője, Jorge Jesus szerződését.

A 67 éves szakember mostani, második megbízatása alkalmával 2020 augusztus óta irányította a lisszaboni csapat szakmai munkáját. Jesus irányításával a “sasok” az elmúlt idényt a harmadik helyen zárták, és jelenleg is csak a dobogó harmadik fokán tanyáznak a portugál élvonalban az FC Porto és a címvédő Sporting CP mögött. A rutinos tréner korábban 2009 és 2015 között is edzette a csapatot, akkor három hazai bajnoki címet és egy kupagyőzelmet regisztráltak, továbbá két alkalommal is döntőt játszottak az Európa-ligában.

A korábban felmerült híresztelések szerint Andrea Pirlo lehet az egyik kiszemelt a csapat kispadjára, akit Rui Costa klubelnök tökéletesen ismer még a közös játékos pályafutásukból. Egyelőre megbízott edzőként az eddig a második csapatot irányító Nélson Veríssimo látja el a vezetőedzői feladatokat.

Jesus számára kézenfekvő lehet, hogy visszatér az általa korábban már ugyancsak irányított brazil Flamengo együtteséhez, amely éppen edzőt keres.