Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: emberelőnyben bukott pontokat a Tottenham – videóval

Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 20. fordulóját rendezték a két ünnep között, ahol a keddi játéknap késő délutáni mérkőzésein pályára lépett a West Ham és a Tottenham is.

(Photo by Tottenham Hotspur FC/Tottenham Hotspur FC via Getty Images)

Premier League, 20. forduló

A mérkőzés nem a PL-től megszokott tempóban zajlott, viszont így is volt bőven esemény. A 25. percben a hazaiak megszerezték a vezetést James Ward-Prowse révén, az angol középpályás egy remek lövéssel juttatta előnyhöz csapatát (1-0). A 41. percben Salisu butaságát követően azonban emberhátrányba kerültek a Szentek, ráadásul a védő butasága büntetőt is ért, amelyet Harry Kane értékesített a 41. percben (1-1), ennek következtében döntetlennel mehettek pihenőre a csapatok.

A második félidőben az történt, amelyet a kiállítás következtében várhattunk, a Spurs nyomott, a Szentek pedig beálltak védekezni és legalább egy pontot hazai pályán tartani. A végén a hazaiak örülhettek, ugyanis kibírták a nyomást, a Tottenham pedig hatalmas lehetőséget szalasztott el a gyenge befejezéseknek köszönhetően, így visszacsúsztak a 6. helyre, de két mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mint a 4. helyezett Arsenal, a Southampton pedig jelenleg 13. helyet foglalja el. 

Southampton – Tottenham 1-1 (1-1)
Játékvezető: S. Hooper, Helyszín: St. Marry Stadion (Southampton)
Gólszerzők: Ward-Prowse (25.) ill. H. Kane (41.)
Kiállítva: Salisu (40.)

A mérkőzés videós összefoglalója


A találkozót sokkal jobban kezdték a hazaiak, ugyanis már a 4. percben megszerezték a vezetést a kiváló formában lévő nigériai csatár, Emmanuel Dennis révén, akinek ez már a 8. gólja volt az idei bajnokságban (1-0). Azonban a vendégek sokkal nagyobb lendülettel játszottak, így a 10. percben kis híján meglett az egyenlítés, de Benrahma csak a kapufát találta el. A nagy nyomásnak meglett az eredménye, ugyanis a 27. percben Thomas Soucek egyenlíteni tud Barrow átadásából (1-1). Alig két minutummal később pedig már a Kalapácsosoknál az előny, Benrahma ezúttal jobban célzott és megszerzi a vezetést a londoni gárdának, (1-2).

A második játékrészre összekapta magát a Watford, azonban a Kalapácsosok újabb gólt szereznek az 58. percben, a Bowen által kiharcolt büntetőt tudta értékesíteni Mark Noble (1-3). Ezt követően mindössze egy-egy említésre méltó lehetőség volt, a hazaiak részéről Joshua King bólintott mellé ígéretes helyzetből, de nem sikerült betalálnia, míg vendég részről a csereként beálló Vlasic megszerzi a vendégek újabb találatát a hosszabbítás második percében (1-4). Így a West Ham két vereséget követően nagyon fontos 3 pontot gyűjtött be, amellyel tapadnak a 4. helyezett Arsenalra, míg a Watford csak a 17. pozíciót foglalja el a vereségének köszönhetően.

Watford – West Ham 1-4 (1-2)
Játékvezető: D. England, Helyszín: Vicarage Road (Watford)
Gólszerzők: E. Dennis (4.) ill. T. Soucek (27.), Benrahma (29.), M. Noble (58. – büntetőből), N. Vlasic (90+2.)

A mérkőzés videós összefoglalója

A 20. forduló teljes programja
Kedd:
Arsenal – Wolves (Elhalasztva)
Crystal Palace – Norwich 3-0
Southampton – Tottenham 1-1
Watford – West Ham 1-4
Leeds – Aston Villa (Elhalasztva)
21:00 Leicester – Liverpool (Tv: Spíler 1)

Szerda:
20:30 Chelsea – Brighton (Tv: Spíler 1)
21:15 Brentford – Manchester City (Tv: Digi Sport 1)

Csütörtök:
20:30 Everton – Newcastle (Tv: Spíler 1)
21:15 Burnley – Manchester United (Tv: Digi Sport 1)

A bajnokság jelenlegi állása

A góllövőlista élmezőnye