Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rangnick: “Ennyi erővel a királynőt is eltörölhetnénk”

A koronavírus-járvány idején a Premier League-ben több menedzser is azon a véleményen van, hogy a Boxing Day időszaka kifejezetten veszélyes a játékosok számára, ezért át kellene gondolni, érdemes-e ilyen sűrű programot beiktatni az ünnepi időszakba. A Manchester United német szakvezetője, Ralf Rangnick nem ért egyet ezzel a felfogással, ő a hagyományok híve.

(Photo by Sebastian Frej/MB Media/Getty Images)

A koronavírus-járvány miatt az elmúlt hetekben több mérkőzést is el kellett halasztani az angol bajnokságban. Ennek következtében a Premier League-menedzserek jelentős része vetette fel, hogy a Boxing Day hagyományát inkább el kellene felejteni, elsősorban a játékosok érdekében. Ezen álláspont mellett érvelt Jürgen Klopp, a Liverpool és Pep Guardiola, a bajnoki címvédő Manchester City menedzsere is. Utóbbi még egy esetleges játékossztrájkról is beszélt. A Manchester United december elején ideiglenesen kinevezett szakvezetője, Ralf Rangnick viszont nem ért egyet kollégáival, ő kifejezetten szereti a Boxing Day hagyományát.

“Már negyven éve követem a Premier League-et, még abból az időből, amikor First Division volt a neve. Így tökéletesen tudom, hogy létezik ez a hagyomány, amikor karácsony után is vannak meccsek, 27-én, 30-án, de még az újév első napján is. Ezért is mondom, ha valaki azzal az ötlettel jön, hogy ezt a hagyományt el kell törölni, ennyi erővel el lehetne törölni az ötórai teát vagy magát a királynőt is. Ez egyszerűen része az ország hagyományainak, engem kifejezetten feldob, hogy pályafutásom folyamán először a részese lehetek ennek” – nyilatkozta Rangnick.