Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie B: a Pisa és a Brescia telel a feljutó helyeken – KÖRKÉP

Ahogyan arról beszámoltunk, az idei naptári esztendőből hátralévő két fordulót a csapatokon belül egyre inkább terjedő koronavírus-járvány miatt törölték az olasz másodosztály (Serie B) 2021-2022-es idényében…

(Photo by Luca Rossini/LiveMedia/NurPhoto via Getty Images)

Az olasz másodosztály (Serie B) 2021-2022-es kiírásából 18 fordulót bonyolítottak le, vagyis gyakorlatilag féltávnál járunk.

A Pisa csapata a Brescia előtt négy ponttal vezeti a bajnokságot, és küzd azért, hogy három évtized elteltével újra megmérettesse magát a Serie A-ban. A toszkánok a nagyszerű rajt után némileg hullámvölgybe kerültek, de az év utolsó heteiben ismét remekeltek és visszaverték az üldözők támadásait. Nagy Ádám az éllovas színeiben 15-ször lépett pályára, 11-szer kezdőként.

Az utolsó három mérkőzése megnyerésével a harmadik helyre a Cremonese csapata kapaszkodott fel, köszönhetően a Lecce, a Benevento és a Monza halasztásainak is, amelyek kevesebb mérkőzéssel bírnak csak egyel kevesebb ponttal, és ugyancsak mindhárman a feljutást üldöznék. Mindhárom csapat jó erőkből áll és mindannyian pozitív passzban fejezték be a 2021-es esztendőt.

Az utolsó két playoff-helyet pillanatnyilag a gyenge rajt után magához térő Cittadella és az idényben eddig mindössze kétszer kapituláló Frosinone foglalja el.

Egyetlen ponttal van lemaradva a rájátszástól a Perugia, és kettővel az utolsó két mérkőzését elveszítő Ascoli, akik kifejezetten ígéretesen teljesítettek a szezon eddig eltelt ideje nagy részében. A középmezőnyben a Como és a Ternana személyében további két friss feljutó tartózkodik, valamint a Serie A-ból kieső Parma az utolsó meccse megnyerésével felkapaszkodott a 13. pozícióba. Buffonék még mindig mélyen várakozáson alul teljesítenek, de legalább sikerélménnyel mehettek a szünetre, azonban nagy hajrára lenne szükség tőlük a tavaszi folytatásban.

A Reggina a reményteli kezdés után zsinórban öt meccset vesztett el, edzőváltást eszközölt és jelentősen lecsúsztak a tabellán a 14. helyig. Az utolsó bennmaradó pozíciót a meglehetősen kétarcú SPAL foglalja el, melyen egyelőre Giuseppe Rossi sem tudott segíteni.

A 16-17. pozícióban jelen állás szerint az Alessandria és a Cosenza vívna osztályozót bennmaradásért, míg a tavaly még élvonalbeli Crotone, valamint a Pordenone és az L.R. Vicenza kiesne a másodosztályból.

A tervek szerint az olasz másodosztály küzdelmei január 13-án két korábban elhalasztott mérkőzés pótlásával folytatódnak, míg a következő teljes fordulót a január 15-16-i hétvégére írták ki.

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye