Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszavonult az olimpiai bajnok argentin hátvéd

Befejezte aktív labdarúgó pályafutását az egykori argentin válogatott hátvéd, aki korábban hosszú időt töltött Európában, de az elmúlt években már hazájában játszott…

 

Az egykori argentin válogatott hátvéd, Fabricio Coloccini 39 esztendősen bejelentette, hogy visszavonul a labdarúgástól:

“Eljött a nap, hogy felébredjek. Életem 22 évén keresztül elmerültem egy álomban, ami sokkal többet adott, mint valaha is gondoltam volna. Szeretném elmondani, hogy játékosként minden álmomat megvalósítottam, nagyon örülök ennek a különleges utazásnak, ami persze jó lenne, ha soha nem érne véget. De sajnos ennek is van lejárati dátuma, mint mindennek, és most elérkeztem a befejezéshez. Köszönöm valamennyi csapatom, edzőm támogatását! Egy megtiszteltetés volt veletek dolgozni”

– írta a 40. születésnapját januárban ünneplő hátvéd Instagram-posztjában.

A córdobai születésű védő annak idején az Argentinos Juniors akadémiáján kezdte pályafutását, majd a felnőttek közt a Boca Juniors színeiben debütált. Tizenhét évesen leigazolta őt az AC Milan csapata, de kölcsönben maradt odahaza a San Lorenzo együttesében. A milánói csapat színeiben egyáltalán nem játszott, a “Ciclón” után több spanyol csapatnál fordult meg kölcsönben, mint a Deportivo Alavés, az Atlético Madrid és a Villarreal.

Klubszinten a legemlékezetesebb időszakát a Deportivo La Coruña (2004-2008) és a Newcastle United (2008-2016) csapatainál töltötte. Ezt követően hazatért és négy éven át újra a San Lorenzo játékosa volt, míg utoljára az Aldosivi soraiban szerepelt.

Coloccini 2003 és 2014 között 39 alkalommal lépett pályára az argentin felnőtt argentin válogatottban, szerepelt a 2006-os világbajnokságon. Az Albiceleste mezében az egyetlen gólját egy Peru elleni világbajnoki selejtezőn szerezte. Emellett tagja volt a 2001-ben U20-as világbajnok és a 2004-ben olimpiai bajnoki címet nyerő nemzeti együttesnek.