Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sousa távozott a lengyelektől, megvan az új csapata – HIVATALOS

A korábbi híresztelések értelmében a lengyel labdarúgó-szövetség nem akarta elengedni szövetségi kapitányát, végül mégis a szerződése felbontása mellett döntöttek…

(Photo by ADAM NURKIEWICZ/Getty Images)

Az elmúlt világbajnoki selejtezősorozatban a magyar válogatottal azonos csoportban szereplő és pótselejtezőre készülő lengyel válogatott kispadjáról távozott Paulo Sousa szövetségi kapitány, miután szerdán közös megegyezéssel felbontotta szerződését. A portugál trénert néhány órával később Brazília legnépszerűbb klubcsapata, a riói Flamengo nevezte ki új vezetőedzőjeként.

Mint ismeretes, az egykor kiváló játékoskarriert befutó Sousát annak idején 2011 és 2013 között a Videoton vezetőedzőjeként ismerhettük meg hazánkban és tett szert nemzetközi elismerésre Európa-liga-szereplésük révén. Később a Maccabi Tel Aviv, a Basel és a Fiorentina csapatánál is vállalt munkát, klubedzőként legutóbb a Girondins Bordeaux csapatát trenírozta.

Az 51 éves portugál szakember január óta volt a lengyel válogatott szövetségi kapitánya, irányításával 15 mérkőzésen hat győzelmet, öt döntetlent és négy vereséget értek el.

A patinás brazil egylet a brazil bajnokság (Campeonato Brasileiro) 2021-es kiírásában második helyezést ért el az Atlético Mineiro mögött, illetve elvesztették a Libertadores-kupa-döntőjét a címvédő Palmeirasszal szemben.