Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hazatért a rutinos argentin csatár – HIVATALOS

Az argentin bajnokság (Liga Profesional) mezőnyébe tavaly feljutó Platense gárdája egy rutinos egykori válogatott támadó megszerzését erősítette meg…

(Photo by Sandro Pereyra/Getty Images)

A Platense csapata újév napján erősítette meg, hogy a 2022-es naptári esztendőre megállapodott a veterán Gonzalo Bergessióval, aki így ismét Argentínában folytathatja karrierjét.

A 37 esztendős córdobai születésű csatár annak idején 2000 és 2003 között éppen a Platense soraiban mutatkozott be a felnőttek közt. Bergessio számtalan argentin csapat mellett megfordult Portugáliában a Benfica (2007-2008), Franciaországban a Saint-Étienne, valamint Olaszországban a Catania (2011-2014) és a Sampdoria (2014-2015) alkalmazásában. Legemlékezetesebb éveit kétségtelenül a szicíliai gárdánál töltötte, hiszen a Rossazzurri alapembereként igazi közönség kedvenc volt, miközben 114 találkozó alatt 37 gólt lőtt a Serie A-ban.

2015 óta az amerikai kontinensen játszott, hazáján kívül megfordult a mexikói Atlas gárdájánál, míg 2018 óta a patinás uruguayi Nacional csapatát erősítette. A karrierje zenitjén már túl lévő veterán Bergessio “levezetésként” a montevideói egylet mezében minden sorozatot figyelembe véve 175 meccsen 91 találatot szórt.

A nagy visszatérő nevelőcsapatán kívül név szerint az Instituto, a Racing Club, a San Lorenzo és a Vélez Sarsfield együtteseiben szerepelt Argentínában.

Bergessio 2008 és 2009 között három találkozón lépett pályára az argentin válogatottban, és egy Panama elleni barátságos mérkőzésen duplázni tudott.