Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Napolinál folytatja a United védője – sajtóhír

Megbízható sajtóinformációk szerint hosszas egyeztetéseket követően az érintett felek közös nevezőre jutottak a Manchester United birtokában lévő hátvéd kölcsönadásáról…

(Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)

Fabrizio Romano beszámolói értelmében a felek közt szombaton végre megszületett az egyezség, melynek értelmében a hátvédet kereső Napoli csapata az idény hátralévő részére 500 ezer euró ellenében kölcsön veszi a Manchester United védőjét, Axel Tuanzebét. Az aktuális évad első felét az Aston Villa alkalmazásában töltő Kongói Demokratikus Köztársaságból származó labdarúgó napokon belül áteshet az orvosin.

A 24 esztendős hátvéd a “vörös ördögök” saját nevelésű labdarúgójaként 2017-ben mutatkozott be az első csapat színeiben. Tuanzebe ugyanakkor képtelen volt állandó játéklehetőséget kiharcolni magának a Unitednél, így a klub a 2017-2018-as és a 2018-2019-es szezonban egyaránt kölcsön adta őt a birminghami gárda részére, amely tavaly nyáron ugyancsak kikölcsönözte őt. Noha a tehetséges játékos az idényben csak kilenc bajnokin jutott szóhoz, a korábbi hírek szerint Steven Gerrard menedzser nem akart megválni tőle, végül azonban a MU megegyezett a Napoli elöljáróival és a játékossal egyaránt.

Tuanzebe az elmúlt években folyamatosan tagja volt a különböző angol korosztályos válogatottaknak, de a szigetországon kívül még soha nem játszott.