Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: ötgólos meccsen vesztett az Everton, odahaza nyert a Leeds – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 21., újévi fordulójában vasárnap délután három mérkőzést tudtak lebonyolítani, köztük az Aston Villa és az Everton aktuális fellépését…

(Photo by Marc Atkins/Getty Images)

Az utóbbi időben gyengélkedő és az elmúlt hetekben a koronavírus-járvány miatt egyáltalán nem játszó Everton csapata hazai környezetben szenvedett 3-2-es vereséget a Brighton & Hove Albion ellen. A vendégek kétszer is vezettek két góllal, végül egyel tudtak diadalmaskodni. A Brighton argentin légiósa, Alexis MacAllister két góljával főszereplő volt azok után, hogy az idényben eddig összesen kétszer talált be. Hazai oldalról a 20 éves tehetség, Anthony Gordon hiába szerezte első góljait a PL-ben, ez sem volt elegendő ahhoz, hogy Rafa Benítez csapata egyáltalán pontot szerezzen. Idegenbeli sikerével a Brighton a nyolcadik helyre kapaszkodott fel, ellenben a liverpooli “kékek” továbbra is csak az alsóházban tanyáznak.

Everton – Brighton & Hove Albion 2-3 (0-2)
Gólszerzők: A. Gordon (53., 76.), ill. A. MacAllister (3., 71.), Burn (21.)

 

A tavalyi meglepetéscsapat, idén gyengélkedő Leeds United mindössze idénybeli negyedik győzelmét aratta, amikor 3-1 arányú győzelmet jegyzett a Burnley ellen. A hazaiak első félidő hajrájában született vezető góljára, a vendégek a második etap elején válaszolni tudtak, és sokáig úgy tűnt, hogy Marcelo Bielsáék ismét csak egyetlen ponttal gazdagodhatnak. Végül azonban a végjáték a Leeds javára dőlt el: Stuart Dallas és Daniel James egyaránt eredményes tudott lenni a finisben. Az egymást követő három fiaskó után újra diadalmaskodó Leeds így a 16. pozícióban immár nyolc ponttal előzi meg a kieső zónában tanyázó Burnleyt, amely viszont kettővel kevesebbszer lépett nála pályára.

Leeds United – Burnley 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Harrison (39.), Dallas (77.), D. James (90+2.), ill. Cornet (54.)

 

A Brentford hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte az Aston Villa csapatát, ezzel a két csapat helyet cserélt egymással a Premier League tabellájának 12-13. pozíciójában. A birminghamiek a találkozó elején még Danny Ings találatával kerültek lépéselőnybe, ám a házigazda a szünet előtt kiegyenlített, a hajrában pedig a három pontot érő találatot is elhelyezte Dibu Martínez ketrecében.

Brentford – Aston Villa 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Wissa (42.), Roerslev Rasmussen (83.), ill. Ings (16.)

 

A 21. forduló eddigi eredményei és további programja

Arsenal – Manchester City 1-2
Leicester City – Norwich City elhalasztva
Watford – Tottenham 0-1
Crystal Palace – West Ham United 2-3
Brentford – Aston Villa 2-1
Everton – Brighton & Hove Albion 2-3
Leeds United – Burnley 3-1
Southampton – Newcastle United elhalasztva

Vasárnap:
17:30 Chelsea – Liverpool (tv: Digi Sport 1)

Hétfő:
18:30 Manchester United – Wolves (tv: Digi Sport 1)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye