Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Xavi távozóban lévő csatárának külön köszönetet mondott!

A katalánok trénere nem győzte dicsérni a sokak által szinte biztos távozónak titulált, Mallorcán a csapata kerülő, és a meccset is eldöntő Luuk de Jong teljesítményét. 

(Photo by Quality Sport Images/Getty Images)

“Luuk professzionalizmusa példaértékű lehet bárki számára! Sokat beszéltünk mostanság arról, hogy távozni fog, de ő mindvégig keményen dolgozott, megérdemelte a lehetőséget, amelyet maximálisan meg is hálált. Hihetetlen a a hozzáállása, teljes mértékben elégedett vagyok vele!” – emelte ki a Barca trénere a gólja mellett két kapufáig is eljutó holland csatárát.

“Nem akarom, hogy mindenáron távozzon, hiszen bizonyította, hogy igen is a segítségünkre lehet. Nincsenek is konkrétumok a jövőjével kapcsolatosan, még az is könnyen elképzelhető, hogy velünk marad. Jelenleg minden vele kapcsolatos híresztelés, csak hipotézis.” – adott friss állapotjelentést Luuk de Jong barcelonai helyzetét illetően Xavi, majd rátért a találkozóra.

“Azt kell, hogy mondjam, nagyon sokat érhet még ez a három pont a számunkra. Hihetetlen győzelem volt! Bizonyítottuk, hogy igen is egy csapat, egy család vagyunk, akik egymásért is képesek küzdeni. Ez a hozzáállás sokat segíthet a számunkra az új évben! Most nem akarok a negatív dolgokról beszélni, már csak azért sem, mert a pozitív tényekbe tudunk kapaszkodni, így például abba, hogy az első félidőben megint meggyőzően futballoztunk; de megmutattuk, hogy tudunk szenvedni; vagy hogy kapott gól nélkül zártuk a találkozót!” – foglalata össze véleményét Xavi.