Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fél évig se marad, Diego Costa ismét szabadúszó lesz – sajtóhír

A megbízható beszámolók értelmében a rutinos támadó augusztusi leszerződését követően nem marad tovább a brazil bajnokcsapatnál…

(Photo by Pedro Vilela/Getty Images)

Fabrizio Romano beszámolt róla, hogy a brazil Atlético Mineiro rutinos csatára, Diego Costa közös megegyezéssel azonnali hatállyal felbontja szerződést klubjával, így a fenegyerek rövidesen ismét szabadúszóvá válhat.

A 33 esztendős támadó igazi fénykorát az Atlético Madridnál töltött második időszakában (2010-2014), valamint a Chelsea soraiban (2014-2017) töltötte. 2018-ban újra visszatért a “matracosokhoz”, de már csak részfeladatok jutottak neki, árnyéka volt korábbi önmagának. Costa az utolsó európai szezonjában mindössze hét meccsen szerepelt, részben sérülései miatt is. A brazil származású csatár 2007 óta több ízben szerepelt az Atlético Madrid alkalmazásában, mindent egybevetve 216 tétmeccs alatt 91 gólt szerzett, ebből 36-ot a 2013-2014-es évad során.

A veterán erőcsatár így aztán tavaly augusztusban visszatért szülőhazájába, ahol a hasonló felépítésű Hulkkal alkottak félelmetes csatársort, azonban legszebb napjait így sem tudta idézni. A brazil bajnokságot (Campeonato Brasileiro) és a brazil kupát megnyerő együttesben Costa 19 mérkőzésen öt gólt szerzett.