Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszatért egykori csapatához a klubikon – HIVATALOS

Egy év távollét után a veterán argentin légiós visszatért a brazil csapathoz, amely színeiben karrierje jelentős részét töltötte és a klub ikonikus játékosa vált belőle…

(Photo by Alberto Valdés – Pool/Getty Images)

Szinte napra pontosan egy évvel a távozását követően a brazil Internacional csapata bejelentette Andrés D’Alessandro visszatérését, aki újabb egy évre szóló, 2022. december 31-ig érvényes megállapodást kötött a régi-új klubjával, melytől úgy látszik, képtelen elszakadni.

Az áprilisban már a 41. születésnapját ünneplő argentin középpályás annak idején 2003 és 2006 között a Wolfsburg labdarúgója volt, de európai kalandozása során megfordult a Real Zaragoza és a Portsmouth együttesében is. 2008 óta ismét a dél-amerikai kontinensen szerepelt, melynek jelentős részét a brazil Internacional csapatánál töltötte 2012-től egészen a tavalyelőtti esztendő végéig, és a Porto allegrei együttes klubtörténetének nagyjai közé emelkedett. D’Alessandro a klub színeiben 506 mérkőzésen 90 gólt és 113 gólpasszt regisztrált, miközben összesen 13 trófea elhódításában segédkezett. A rutinos labdarúgó az elmúlt egy évet az uruguayi Nacional együttesénél töltötte.

A fáradhatatlan klasszis 2003 és 2010 között 25 mérkőzésen szerepelt az argentin nemzeti válogatottban.