Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ferencváros: “Következetesség, fegyelem, határozottság és magabiztosság…”

Ahogyan arról beszámoltunk, a magyar bajnoki címvédő Ferencváros együttese decemberben kijelölte újdonsült edzőjét, aki a közelmúltban kezdte meg a munkát a zöld-fehéreknél…

A Ferencváros sportigazgatója, Hajnal Tamás a közelmúltban a Nemzeti Sport részére adott interjúban beszélt a zöld-fehérek új orosz edzőjéről, Sztanyiszlav Csercseszov kiválasztásáról:

“A tárgyalások és a beszélgetések során meggyőződtünk arról, hogy Csercseszov érti a játékosok nyelvét, emellett a szakmai tapasztalata és a pszichológiai felkészültsége is megvan ahhoz, hogy fejlődjön vele a csapat. Következetesség, fegyelem, határozottság és magabiztosság jellemzi, és a beszélgetés alatt látott elemzések – amelyet a stábjával közösen készített – egyaránt azt mutatták, hogy jó kezekben lesz nála a csapat.

A nemzetközi eredmények vonzóvá tehetik az együttest, jó alap ahhoz, hogy a szakember meghallgassa az ajánlatunkat, ám végső soron a jövő, nem pedig a múlt számít. A lényeg, hogy mit akarunk elérni, mik a további céljaink. Ezzel együtt Csercseszov szerződtetésére vélhetően még a nemzetközi futballban is felkapták a fejüket. A tény, hogy egy ilyen kaliberű trénert sikerült meggyőznünk, jó visszaigazolást ad az utóbbi évek fejlődéséről.

Új vezetőedzőnk „több hangszeren játszik”, ha kell, barátilag közelít a labdarúgóihoz, ha kell, megtartja a kellő távolságot. Pontosan tudja, mi jár a játékosok fejében, és ennek megfelelően képes hatni rájuk. Ezzel együtt fontos, hogy olyan edzőnk legyen, aki önbizalmat és hitet sugároz, amely a futballistákra is átragad. Olyan szakvezetőt kerestünk, aki ki tud állni a játékosok elé, és el tudja hitetni velük, hogy képesek a bravúrra. Ehhez olyan attitűd, testbeszéd és kommunikáció kell, ami benne megvan, és ezt az eddigi edzések is visszaigazolták.”

Az 58 esztendős orosz tréner a 2018-as hazai rendezésű világbajnokságon a negyeddöntőig vezette az orosz válogatottat, azonban az idei Európa-bajnokságot követően nem folytatta a munkát a nemzeti válogatott élén. Csercseszov korábban többek közt a Dinamo Moszkva és a Legia Varsó csapatait irányította.