Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: egygólos győzelmet aratott a Sevilla a Getafe ellen – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 20. fordulójában a Sevilla a Getafét fogadta, és egy nehéz mérkőzésen hozta el a három pontot. A Betis a Rayo Vallecano vendége volt, és bár nagyon hamar emberhátrányba került a sevillai csapat, mégis vezetést szerzett, de végül csak egy pontot sikerült szereznie.

(Photo by Fran Santiago/Getty Images)

Sevilla – Getafe:

Jobban játszott az első félidőben a Sevilla, de nem dominálta a mérkőzést. A 10. percben Rafa Mir révén betaláltak a haziak, de a gólt les miatt érvénytelenítették. Kevés helyzet jellemezte a játékrészt, majd a 22. percben mégis csak sikerült vezetést szereznie a Sevillának: Rafa Mir előtt nyílt szabad terület egy beadást követően, majd a kapu jobb alsó sarkába lőtte a labdát. Továbbra sem bővelkedett helyzetekben a mérkőzést, majd a 43. percben a vendégek is betaláltak Jaime Mata révén, viszont les miatt ezt is érvénytelenítették.

A második félidőben is hasonló maradt a játék képe, kevés helyzettel operáltak a csapatok, ám érvénytelen gól itt is akadt, mint a 49. percben, amikor Rafa Mir második találatát nem adták meg les miatt. A 75. percben Papu Gomez futott fel szélen a labdával, majd lőtt is, de csak a kapu jobb oldala mellett szállt el a játékszer. A 86. percben Rakitic ért oda elsőként egy kipattanóra, de a lövését blokkolták. Végül egyik csapat sem szerzett már gólt, így maradt a végeredmény.

Sevilla – Getafe 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Rafa Mir (22.) ill. –
Sárga lap: Ocampos (37.) ill. Djene (29.), Silva (65.)
Kiállítás: – ill. –

Rayo Vallecano – Betis:

Jobban kezdte a Betis a mérkőzést, többet birtokolták a labdát és többet is támadtak. A 32. percben jártak a legközelebb a gólhoz, amikor Fekir kipattanóját kellett bravúrral védenie Luca Zidane-nak. A 33. percben azonban megfogyatkoztak a sevillaiak, mivel azonnali piros lappal kiállították Alex Morenót, aki fejbe rúgta Palazónt. Ez megtörte egy kicsit a Betis lendületét, de a 47. percben mégis vezetést szereztek:  Canales kapot remek labdát egy kontra végén, majd a tehetetlen kapus mellett közelről lőtt a kapuba.

A második félidőben elkezdte kihasználni az emberelőnyt a Rayo, de a befejezésekkel gondban voltak. Végül a 70. percben sikerült kiegyenlíteniük, amikor Balliu vágta be a kipattanót a jobb felső sarokba. A hazaiak akár a vezetést is megszerezhették volna, mivel két hatalmas helyzetük is volt. Először a 81. percben Guardiola lőtt el egy kipattanót, de Rui Silva védett, majd a 89. percben Alvaro Garcia próbálta belőni az elépattanó labdát, de a kapus ezt is fogta, ezzel pedig maradt a döntetlen a végére is.

Rayo Vallecano – Betis 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Balliu (70.) ill. Canales (45+2.)
Sárga lap: Fran Garcia (55.) ill. Canales (34.), Guardado (45+6.), Pellegrini (45+8.), Silva (87.)
Kiállítás: – ill. Moreno (33.)

A 20. forduló eddigi eredményei és további programja:

Szombat
Levante 2–0 Mallorca
Real Sociedad 1–0 Celta Vigo
Granada 1–1 Barcelona
Real Madrid 4–1 Valencia 

Vasárnap
Rayo Vallecano 1–1 Betis
Sevilla 1–0 Getafe
18:30 Alavés – Athletic Club (Tv: Spíler 2)
18:30 Osasuna – Cádiz
21:00 Villarreal – Atlético Madrid (Tv: Spíler 2)

Hétfő
21:00 Espanyol – Elche (Tv: Spíler 2)

A tabella jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: