Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: hamvaiból feltámadva fordított a Juventus az AS Roma ellen – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 21. fordulójában az AS Roma a Juventust fogadta és egy igen gólgazdag és izgalmas mérkőzést játszottak. A fővárosiak már a zsebükben érezhették a győzelmet, de a végén a torinóiak hét perc alatt megfordították az eredményt, és bár ott volt az esély még a Roma előtt az egyenlítésre, az elpuskázott helyzetek és egy kimaradt tizenegyes miatt még egy pontot sem tudtak végül szerezniük. 

(Photo by Paolo Bruno/Getty Images)

Jobban játszott az AS Roma az első félidőben, de a gólok számában egálban voltak a csapatok. A 11. percben szerzett vezetést a hazai csapat, amikor egy szöglet után nem figyelt a Juve védelme, majd Abraham közelről csúsztatott a kapuba. A 14. percben Pellegrini lövése de Ligt kezéről pattant le, de ez a játékvezetőnél nem ért tizenegyest. A 16. percben Pellegrini beívelését Smalling fejelte el, de a védők az utolsó pillanatban mentettek. A 18. percben azonban már a Juventus egyenlített, lényegében a vendégek első helyzetéből: Chiesa játszotta Dybala elé a labdát, aki remekül csavart a kapu jobb oldalába. A 30. percben sérülés miatt a Juve elvesztette Chiesát, aki lábfájdalmakra panaszkodva hagyta el a pályát. A játékrész végére kiegyenlítettebb lett a játék, és így a helyzetek sem jöttek már, igaz, a hosszabbítás utolsó percében Smalling lefelejt labdája Abraham lábáról pattant épphogy mellé.

A második félidőt is jól kezdte a Roma, és a 48. percben ismét vezetést szereztek: Pellegrini passzolt Mkhitaryannak, aki lőtt is, a labda viszont megpattant De Sciglio sarkán, és így jutott be Szczesny hálójába. Az 52. percben jó helyről jöhetett szabadrúgással a Juventus, amit Dybala a sorfalba vágott. Az 53. percben azonban már ismét a fővárosiak lőttek gólt, amikor Pellengrini hatalmas bombát tekert a jobb felsőbe. Ezt követően jobban belehúzott a Juve, de a próbálkozásaik nem voltak igazán veszélyesek. Aztán a 70. percben csak összejött a szépítés a torinóiaknak: Morata csapta be Ibanezt, majd középre adta a labdát épp a teljesen üresen álló Locatellinek, aki így könnyen fejelhetett a bal alsóba. Sokáig nézték még a gólt a videószobában, de végül megadták. Ezzel pedig nagyon belelendült a Juve, és 7 perc alatt megfordította a mérkőzést. A 72. percben egyenlítettek a vendégek, amikor Cuadrado beadását Morata elől még kivágták a védők, de a labda így Kulusevski elé került, aki a bal alsóba lőtt. A 77. percben érkezett a Juve vezető találata, ekkor De Sciglio vágta a rövidbe a labdát úgy 9 méterről. Itt azonban még nem értek véget az izgalmak, mivel a 81. percben de Ligt kezezett a tizenhatoson belül, amiért megkapta a második sárga lapját, majd tizenegyest is kapott a Roma. Pellegrini állt oda a büntetőpont mögé, de nagyon gyengén lőtte el a labdát, így Szczesny védett. A hazaiak nagyon teperterk azért, hogy a már megnyert meccsük helyett legalább egy pontot szerezzenek, de ez már nem jött össze.

AS Roma – Juventus 3-4 (1-1)
Helyszín: Stadio Olimpico (Róma) Vezette: Davide Massa
Gólszerzők: Abraham (11.), Mkhitaryan (48.), Pellegrini (53.) ill. Dybala (18.), Locatelli (70.), Kulusevski (72.), De Sciglio (77.)
Sárga lap: Veretout (50.), Ibanez (51.), Cristante (76.) ill. Cuadrado (45+2.), de Ligt (52.), Locatelli (65.)
Kiállítás: – ill. de Ligt (81.)

AS Roma: Rui Patrício; Ibanez, Cristante, Smalling; Maitland-Niles, Pellegrini (Mayoral, 88.), Veretout (Perez, 78.), Mkhitaryan, Vina; Afena-Gyan (Shomurodov, 71.), Abraham. Vezetőedző: José Mourinho

Juventus: Szczesny; Cuadrado, De Ligt, Rugani, De Sciglio; McKennie, Locatelli, Bentancur (Bentancur, 64.); Dybala (Chiellini, 82.), Kean (Morata, 64.), Chiesa (Kulusevski, 32.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri

A 21. forduló eddigi eredményei és további programja: 

Vasárnap
Venezia – AC Milan 0-3
Empoli – Sassuolo 1-5
Napoli – Sampdoria 1-0
Udinese – Atalanta 2-6
AS Roma – Juventus 3-4
Genoa – Spezia 0-1
20:45 Inter – Lazio (tv: Sport 2)
20:45 Verona – Salernitana

Hétfő
17:00 Torino – Fiorentina (tv: Sport 2)

Kedd
20:45 Cagliari – Bologna