Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az AS Romában folytatja a Porto középpályása – sajtóhír

A legfrissebb beszámolók értelmében az AS Roma és az FC Porto vezetői megállapodtak egymással a rutinos középpályás klubváltásának feltételeiről…

(Photo by Valerio Pennicino/Getty Images)

Az átigazolási szakértő, Fabrizio Romano a hétfői napon megerősítette, hogy az AS Roma együttese 1 millió euró ellenében kölcsön fogja venni az FC Porto középpályását, Sergio Oliveirát, akit nyáron további 13.5 millió euróért cserébe végleg megszerezhetnek a “sárkányoktól”. A várakozások szerint a tranzakció még a héten végbemehet.

A 29 éves középpályás a Porto saját nevelésű futballistájának számít, korábban csak kölcsönben, illetve egy rövid időre 2013 és 2015 között hagyta el az együttest. Oliveira az elmúlt bő egy évtized alatt 174 mérkőzésen lépett pályára a kék-fehérek színeiben, ezen találkozók alatt 39 találatot és 25 előkészítést regisztrált. A játékmester az elmúlt három szezonban töltött be vezetőszerepet klubjában, miután állandó játéklehetőséget követelt magának. Az elmúlt idény során 48 tétmérkőzés alatt középpályás létére 20 gólt szerzett, melyből 13-at a portugál bajnokságban lőtt, ötöt pedig a Bajnokok Ligájában.

Oliveira a jelenleg futó évad során 24 pályára lépés alatt ötször tudott eredményes lenni, klubjával még 2025-ig áll szerződésben.