Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Eldőlt Samuel Umtiti sorsa! – Hivatalos

A spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Barcelona együttese hivatalos oldalán jelentette be, hogy sikerült egyességre jutniuk Samuel Umtitival, aki 2026 nyaráig hosszabbította meg szerződését.

(Photo By Marc Graupera Aloma/Europa Press via Getty Images)

Hosszú hónapok találgatása zárult le a mai nap folyamán a Barcelona háza táján. A katalán klub ugyanis bejelenetette, hogy egészen 2026 nyaráig szerződést hosszabbítottak Samuel Umtitival. A francia hátvéd az elmúlt másfél évben nagyon kevés lehetőséghez jutott a katalán csapatnál, és minden átigazolási időszaknál felmerült az, hogy a Barca szeretne megválni tőle. Xavi érkezésekor ráadásul már olyan pletykák is napvilágot láttak, hogy idő előtt felbontanák a védő 2023 nyaráig érvényes szerződését, hogy némi pénzt spóroljanak rajta. Végül azonban sikerült zöld ágra vergődniük a feleknek, és a szerződéshosszabbítás mellett döntöttek, igaz ehhez az kellett, hogy Umtiti jelentős fizetéscsökkentésbe ment bele. A világbajnok futballista éves szintű fizetését ugyanis 12 millió euróról 4,5 millió euróra csökkentették. A hosszabbítás lényege az volt, hogy az Umtiti kérdés lezárása mellett sikerült akkora összeget felszabadítani, hogy beregisztrálhatják a keretbe a télen szerződtetett Ferran Torrest is.

Samuel Umtiti 2016 nyarán került a Barcelona együtteséhez. A klub színeiben azóta 133 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 2 gólt és 1 gólpasszt jegyzett.