Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: a kétszeres bajnokhoz igazolt a szlovák válogatott sztárja – HIVATALOS

Állítólag Európából is voltak ajánlatai, azonban kisebb fajta meglepetésre mégis maradt az Amerikai Egyesült Államokban a szlovák válogatott középpályása, Albert Rusnák. Azonban a 27 éves karmester a Real Salt Lake csapatát elhagyva a mindig bajnokesélyes Seattle Sounders-hez igazolt.

(Photo by Lyndsay Radnedge/ISI Photos/Getty Images)

Rusnák korábban a Kosiceben (Kassa) és a Manchester Cityben nevelkedett, igaz utóbbi felnőtt csapatában már esélye sem volt bemutatkozni. A támadóközéppályás még egy ideig próbálkozott Angliában (Oldham, Birmingham), majd Hollandiában (Cambuur, Groningen), míg nem gondolt egy merészet, és elfogadta az MLS-ben szereplő Real Salt Lake ajánlatát. A 2009-ben bajnok együttessel ugyan nem sikerült az átütő eredmény a naptári rendszerű ligában, ám Rusnák 2017. óta a gárda egyik legfontosabb játékosa lett.

A harmincháromszoros válogatott karmesternek az előző év végén lejárt a szerződése a utahi klubbal, így szabadon igazolhatóvá vált. Pletykák voltak európai visszatéréséről is, ám az amerikai létbe beleszokva Washington államba költözött. Rusnák 2023. végéig (plusz egy opcionális év) írt alá a Sounders-hez.

Jelen állás szerint a Seattle kerete az egyik legerősebb az MLS-ben, jó eséllyel ott lehetnek a szezon hajrájában az MLS Cupért folytatott küzdelemben. A 2022-es idény február 26-án rajtol.