Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nem sokáig maradhat munka nélkül Sevcsenko – sajtóhír

Andrij Sevcsenko menesztése után máris megkezdődtek a találgatások, hogy az ukrán válogatott egykori szövetéségi kapitánya a Genoa után hol vállalhat munkát…

(Photo by Matteo Ciambelli/NurPhoto via Getty Images)

Nicoló Schira beszámolói értelmében a lengyel szövetség fontolóra vette, hogy a Genoa csapatától frissen menesztett Andrij Sevcsenko legyen a világbajnoki pótselejtezőkre készülő lengyel válogatott új szövetségi kapitánya. Mint ismeretes, a mieinkkel azonos vb-selejtezőcsoportban szereplő lengyelek Paulo Sousa önkényes távozása után keresnek új kapitányt.

A teljes szezonban egyetlen meccset nyerő Grifoni kispadján Sevcsenko tíz találkozón három döntetlent és hét vereséget regisztrált, ráadásul legutóbb egy alsóházi vetélytárs ellen kényszerültek főhajtásra. A korábbi ukrán szövetségi kapitány irányításával a csapat egyetlen győzelmét a Coppa Italiában aratta, hét közben azonban korábbi klubja, az AC Milan ellen hosszabbításban kényszerültek főhajtásra.

Sevcsenko 2016 júliusától öt éven át volt az ukrán válogatott szövetségi kapitánya, irányításával az ország történetében először negyeddöntőbe jutottak a 2021-es Európa-bajnokságon, élete első klubedzői megbízatása azonban bántóan korán véget ért.

A lengyel kispaddal korábban a világsajtóban egy másik korábbi aranylabdás klasszist, Fabio Cannavarót boronálták össze.