Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: nem jutott dűlőre egymással az Atalanta és az Inter! – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 22. fordulójának rangadóját a 4. helyezett Atalanta és a listavezető Inter játszotta. Noha helyzetek bőven adódtak, a támadók egyik kapuson sem tudtak kifogni, így mindkét fél egy ponttal gazdagodott.

(Photo by Emilio Andreoli/Getty Images)

Kevés lehetőséget, de lüktető, dinamikus játékot hozott a mérkőzés első félideje, amelyben mindkét csapat előtt 1-2 nagy helyzet adódott. A veszélyesebb szituációkat az Inter tudta kidolgozni, Először a 16. percben Dzeko fejese kerülte el Musso kapuját, majd 10 minutummal később már az argentin kapusnak kellett hatalmas védést bemutatnia Alexis Sanchez lövésénél. A mezőnyben inkább az Atalanta játéka dominált, és a bergamói együttes is többször gondot tudott okozni az Inter védelmének, viszont ezeknél a lehetőségeknél az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. A legkomolyabb helyzetet Pessina fejese jelentette hazai részről, ezt viszont a támadó nem tudta jól irányítani, így Handanovic könnyedén hárítani tudta a próbálkozást.

A második játékrészben aztán már megszületett az Atalanta első komoly helyzete is. Egy szép összjátékot követően Pessina került ziccerbe, de Handanovic jól mozdult ki a kapujából, és védeni tudott. Ezt követően Dzeko előtt adódott két lehetőség, az elsőt viszony jócskán a kapu fölé fejelte, a másodiknál pedig Musso tudott hárítani. A 66. percben Pezzella hatalmas mentésére volt szükség, Dzeko beadása után ugyanis Darmian lőhette volna a labdát az üres kapuba, de a hazaiak védője az utolsó pillanatban odaért és menteni tudott. A 71. percben ismét Dzeko került hatalmas ziccerbe, de a bosnyák támadó Dumfries középre tett labdáját 4 méterről a kapu fölé fejelte. A 76. minutumban ismét Musso nagy védésére volt szükség, aki ezúttal Vidal lövését tolta oldalra. A 81. percben Muriel szerezhette volna meg a vezetést csapatának, miután Bastoni elől meg tudta szerezni a labdát, viszont Handanovic újabb komoly bravúrt mutatott be. A 87. percben ismét Handanovicnak kellett kijavítania a védők megingását, miután Pasalic lövését is védeni tudta. A 89. percben D’Ambrosio került ziccerbe, de a védő nem tudott élni a helyzetével, egy kevéssel a kapu mellé helyezte a játékszert. Összességében mindkét csapat előtt bőven adódott lehetőség, hogy megnyerje az összecsapást, de ezekkel nem tudtak élni, így maradt a 0:0-s döntetlen. Az Inter előnye így két pontra csökkent a Milannal szemben a tabella élén.

Atalanta – Inter 0-0 (0-0)
Helyszín: Gewiss Stadion Vezette: D. Massa
Gólszerzők: -ill.-
Sárga lapok: de Roon (37.), Palomino (84.) ill. Brozovic (42.), Calhanoglu (62.)
Kiállítás: -ill. –

Atalanta: Musso – Djimsiti, Palomino, Demiral – Pezzella, Koopmeiners, Freuler, de Roon – Pessina (Miranchuk 78.), Pasalic (Zappacosta 90.) – Muriel (Piccoli 86.) Vezetőedző: Gian Piero Gasperini

Inter: Handanovic – D’Ambrosio, Skriniar, Bastoni (De Vrij 83.) – Darmian (Dumfries 66.), Barella, Brozovic, Calhanoglu (Vidal 66.), Perisic – Dzeko (Martinez 82.), Sanchez (Correa 67.) Vezetőedző: Simone Inzaghi

 

A mérkőzés összefoglalója:

A 22. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Sampdoria 1-2 Torino
Salernitana 0-3 Lazio
Juventus 2-0 Udinese

Vasárnap:
Sassuolo 2-4 Verona
Venezia 1-1 Empoli
AS Roma 1-0 Cagliari
Atalanta 0–0 Inter

Hétfő:
18:30 AC Milan – Spezia (Tv: Sport 1)
18:30 Bologna – Napoli
20:45 Fiorentina – Genoa (Tv: Sport 1)

 

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: