Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Íme a diagnózis Szoboszlai sérüléséről

 

Az RB Leipzig magyar középpályását a szombati, Stuttgart elleni – 2-0-ra megnyert – idegenbeli bajnokin a kezdőcsapatba nevezte Domenico Tedesco vezetőedző, ám Szoboszlai a bemelegítés közben izomfájdalomra panaszkodott, így a kispadra sem ülhetett le.

(Photo by Cathrin Mueller/Getty Images)

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a vezetőedző azt mondta, a magyar labdarúgó kidőlése rendkívül fájdalmas lenne a csapatának. A nemzetközi és a magyar sajtóban aztán szárnyra kapott a hír, miszerint a középpályásnak vélhetően egy hónapot ki kell hagynia, a Kicker is biztosra vette az izomszakadást.

Szerencsére a hétfői MRI-vizsgálat után a 21 éves támadó középpályás és a szakmai stáb is megnyugodhatott, kiderült, hogy nincs szakadás a combjában, csupán az izom rándult össze a kelleténél jobban a lábában.

Szoboszlai biztosan kihagyja a szerdai, Hansa Rostock elleni Német Kupa-találkozót, a folytatás viszont még nem ismert. Nincs kizárva, hogy a hét második felében már edzésbe állhat, és akkor vélhetően a vasárnapi, Wolfsburg elleni hazai bajnokin is számolhat vele Domenico Tedesco, de legkésőbb a jövő héten már biztosan csatlakozik társaihoz a 18-szoros válogatott futballista.

A középpályás gyors visszatérése azért is lehet örömteli, mert az utóbbi időben alaposan megrövidült a lipcsei keret. Emil Forsberg, Konrad Laimer és Marcel Halstenberg sérülés miatt dőlt ki a sorból, Amadou Haidara és Ilaix Moriba az Afrika-kupán szerepel, míg Nordi Mukiele karanténkötelezettsége múlt szombaton ért véget.

Emellett a hosszabb sérülés után visszatérő Dani Olmo sincs még 100%-os formában, a lipcseiek pedig a bajnokság és a Német Kupa mellett az Európa-ligában is érdekeltek tavasszal.