Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Lewandowski triplázott; Szoboszlai megsérült szombaton – videóval!

A Bundesliga 19. fordulójának szombati játéknapján a Bayern München és az RB Leipzig is pályára lépett a Dortmund pénteki gálája után – mind a két csapat idegenben készülhetett kötelező győzelemre.

Photo by Roland Krivec/DeFodi Images via Getty Images

A múlt heti, Mainz elleni könnyed siker után újabb győzelemre készült az RB Leipzig – ezúttal a Stuttgart ellen idegenben. Magyar szempontból rosszul indult a találkozó: az eredetileg a kezdőbe jelölt Szoboszlai Dominik izomsérülést szenvedett a bemelegítés során, így a helyén Poulsen kapott lehetőséget. Willi Orbán és Gulácsi Péter viszont ott volt a kezdőcsapatban a magyar válogatott kerettagok közül.

A találkozót a lipcseiek kezdték jobban, akik a 11. percben meg is tudták szerezni a vezetést. Ehhez kellett egy stuttgarti kezezés a tizenhatoson belül, ami után büntetőhöz jutott a Leipzig. Ezt Andre Silva ezúttal is magabiztosan értékesítette, így lényegében már a legelején lépéselőnybe kerültek a vendégek. Tedesco csapata ezek után nem is szaporázta a dolgot: a Mainz ellen is látott konzervatív játékot produkálták, minimális esélyt adva ellenfelüknek a gólszerzésre. A korai találat nem tett jót a meccsnek: a Leipzig nem kapkodott, a Stuttgart pedig nem tudott érvényesülni velük szemben. Habár a hazaiak egész sokat tudták birtokolni a labdát és olykor produkáltak is szép dolgokat, fényévekre voltak az egyenlítéstől – a lipcsei védelem tökéletesen dolgozott.

A második félidő is viszonylagos nyugalomban telt, viszont itt is zörrent a háló. Egy gyors kontra végén Nkunku villant, aki így két gólosra növelte csapata előnyét. Ezzel ha volt is kérdés a győztes kilétét illetően, már egyértelmű volt: az RB Leipzig könyörtelenül behúzta ezt a meccset. Újabb győzelmükkel átmenetileg a 7. helyre jöttek fel a tabellán, amivel már csak 1 pont a lemaradásuk az európai ligás helyen álló Leverkusen mögött.

Stuttgart – RB Leipzig 0-2
G.: Andre Silva (11. – büntető), Nkunku (70.)

A címvédő Bayern München meglepetésre kikapott legutóbb a Mönchengladbach ellen, így arra lehetett számítani, hogy most mindenképp odateszik majd magukat. A Mainz otthonában kellett helytállniuk, akik rendkívül kellemetlen ellenfelek tudnak lenni. A Leipzig meccséhez hasonlóan azonban itt is jött egy korai gól, ami átírta a mérkőzés forgatókönyvét. Robert Lewandowski köszönt be már rögtön a 9. percben, innentől pedig nagyon nehéz lett volna a Bayern ellen fogadni. Főleg a 25. perc után, amikor is Tolisso talált be – mind a két gólnál Thomas Müller jegyezte a gólpasszt. Innentől gyakorlatilag el is dőlt a találkozó. A 31. percben Uth még szépíteni tudott ugyan, de les miatt érvénytelenítették a találatot, így maradt a két gólos különbség az első félidőben.

A mezőnyben egyébként viszonylag sokat volt a labda a Kölnnél, de nem igazán tudtak vele mit kezdeni. Helyzetekig nem igazán jutottak el – ellenben a Bayernnel, hiszen a vendégek több lövéssel is jelentkeztek. Sőt, a 63. percben újabb gólt szereztek: a csereként beállt Sane szolgálta ki Lewandowskit, aki ezek után sem állt le. A 75. percben ugyanis megszerezte a mesterhármasát – szintén Sane átadását követően. Ezzel pedig ki is alakult a végeredmény: a Bayern magabiztosan, 4-0-ra tudott nyerni és így visszaállt a 6 pontos differencia a második helyezett Dortmunddal szemben.

Köln – Bayern München 0-4
G.: Lewandowski (9., 63., 75.), Tolisso (25.)

A Bundesliga 19. fordulójának további mérkőzései

Péntek
Borussia Dortmund – Freiburg 5-1

Szombat
Köln- Bayern München 0-4
Mainz – Bochum 1-0
Union Berlin – Hoffenheim 2-1
Stuttgart – RB Leipzig 0-1
Wolfsburg – Hertha 0-0
18:30 Mönchengladbach – Bayer Leverkusen (Tv: Arena 4)

Vasárnap
15:30 Augsburg – Frankfurt (Tv: Arena 4)
17:30 Bielefeld – Fürth

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista aktuális állása