Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Leipzig: Szoboszlai hetekre kidőlt – sajtóhír

Ahogyan arról beszámoltunk, a magyar válogatott kiválósága izomsérülése miatt kényszerült kihagyni az RB Leipzig legutóbbi német bajnokiját (Bundesligát)…

(Photo by Martin Rose/Getty Images)

Egybehangzó német sajtóinformációk szerint az RB Leipzig legutóbbi mérkőzését a bemelegítés alatt összeszedett combizom-sérülése miatt kihagyni kényszerülő Szoboszlai Dominik akár három-négy hetes kihagyásra is számíthat.

A lipcsei klub hivatalos oldalának tájékoztatása szerint a 21 éves magyar középpályásnak egy izomrost szakadt el a combjában, ami miatt várhatóan több hetes kényszer pihenő várhat rá, de konkrét felépülési időt nem jelöltek meg esetében. Szoboszlai egy évvel ezelőtt igazolt a német klubhoz, azonban az elmúlt idény második felében korábbi, makacs térdsérülése miatt egyetlen mérkőzésen sem lépett pályára. A 2021-2022-es szezon során 18 bajnoki mérkőzésen négy, összességében pedig 24 tétmeccsen nyolc találat fűződött a nevéhez.

Az RB Leipzig idénybeli első idegenbeli sikere után 19 forduló alatt szerzett 28 pontjával a Bundesliga 18 csapatos mezőnyének hetedik helyét birtokolja.