Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: először vezet teljesen női játékvezetői csapat olasz bajnoki mérkőzést

Ismét történelmet ír az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) első női játékvezetője Maria Sole Ferrieri Caputi a hétvégi Inter-Torino mérkőzésen.

(Photo by Simone Arveda/Getty Images)

A hétvégén először fog egy kizárólag nőkből álló játékvezetői csapat Serie A-mérkőzést vezetni, közölte csütörtökön az olasz játékvezetők szövetsége (AIA).

Az olasz bajnoki címet a héten megnyerő Inter vasárnap a Torinót fogadja, a mérkőzést pedig Maria Sole Ferrieri Caputi vezeti majd, akinek Francesca Di Monte és Tiziana Trasciatti lesz az asszisztense. Ez a mérföldkő épp akkor következik be a hagyományosan férfiak által dominált olasz labdarúgás világában, amikor a sportág a reprezentáció és a társadalmi szerepvállalás kérdéseivel küzd.

A 33 éves Ferrieri Caputi korábban már történelmet írt a Serie A első női játékvezetőjeként, amikor 2022-ben ő vezette a Sassuolo Salernitana mérkőzés vezetését, és eddig hat mérkőzést fújt az olasz élvonalban ebben a szezonban.

A vasárnapi San Siro-i mérkőzésen az Inter is folytatja a 20. bajnoki címének ünneplését, amelyet hétfőn az AC Milan elleni 2-1-es derbin szerzett meg.