Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan a Sampdoria vezetőedzője – HIVATALOS

Ahogyan arról beszámoltunk, az olasz bajnokságban (Serie A) gyengélkedő Sampdoria gárdája a minap menesztette vezetőedzőjét, s immár az utódjának kiléte sem kérdés…

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Sampdoria együttese a szerdai napon megerősítette, hogy a menesztett Roberto D’Aversa helyére korábbi edzőjét, Marco Giampaolót nevezte ki a vezetőedzői posztra. A régi-új tréner az idény végéig írt alá, megállapodása opcióval további két évre meghosszabbítható.

Az 54 esztendős szakember annak idején 2016 és 2019 között három éven keresztül dirigálta a genovai gárdát. Giampaolo irányítása alatt a csapat a 123 lejátszott mérkőzésből 49-et megnyert és 48-at veszített el 26 döntetlen mellett, regnálása idején stabil középcsapat voltak a Serie A mezőnyében. Egyre inkább fokozódott iránta az érdeklődés, ezért 2019 nyarán az AC Milan nevezte ki őt, azonban már októberben, hét mérkőzés után lapátra került. Giampaolo legutóbb 2020-ban a Torino csapatánál próbálkozott, de az idény derekánál onnan is elbocsátották, napra pontosan egy éve munkanélküli.

A Samp öt-öt győzelem és döntetlen jóvoltából 20 forduló alatt 22 pontot szerzett a Serie A aktuális kiírásában, mellyel csupán a 15. helyet foglalja el közvetlenül a kieső zóna előtt, négy ponttal megelőzve a már kieső helyen tanyázó Cagliari együttesét.