Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Coppa Italia: hiába vezetett a Lecce, a végén az AS Roma jutott tovább – videóval

Az Olasz Kupa, azaz a Coppa Italia nyolcaddöntőjében az AS Roma a Leccével találkozott. A vendégek az elején ráijesztettek a fővárosiakra, de a végére végül simán jutott tovább a Roma. 

(Photo by Silvia Lore/Getty Images)

Bár a játék képét tekintve a Roma játszott jobban az első félidőben, a 14. percben mégis a Lecce szerezte meg a vezetést, amikor Calabresi fejelt higgadtan a kapu jobb oldalába egy szögletet követően. A 27. percben már Maitland-Niles érkezett jól egy beadásra, de a kapus bravúrral védeni tudta a lövését. Végül a 40. percben tudtak kiegyenlíteni a hazaiak, amikro Abraham fejelte oda a labdát kiválóan Kumbulla elé, aki szintén fejjel továbbította a játékszert a hálóba.

A második játékrészben a hazaiak már nagy fölényben futballoztak, és pontosabbak voltak a támadásaiknál. A 46. percben Zaniolo majdnem betalált, de csak a jobb kapufát találta telibe. Az 54. percben viszont már megszerezték a vezetést, amikor Mkhitaryan passzolt Abrahamnak, aki miután lerázta emberét kiválóan lőtt a bal alsó sarokba. Aztán emberhátrányba került a Lecce, miután Gargiolo mindössze két perc alatt két sárgát kapott. A 75. és a 80. percben Mkhitaryan kétszer is próbálkozott, először a bal kapufa mellé lőtt ígéretes helyzetből, majd a fejese nem találta el a kapu jobb oldalát. A 81. percben azonban másnak összejött a gól, és ezzel lezárta a Roma a mérkőzést: Mkhitaryan látta meg jól, hogy Shomurodov fut a kapu elé, aki végül kilőtte a bal oldalt. A 86. percben még Zaniolónak is volt egy nagy helyzete, de a kapus bravúrral védett, így már nem változott az eremdény, és az AS Roma jutott tovább.

AS Roma – Lecce 3-1 (1-1)
Gólszerzők: Kumbulla (40.), Abraham (54.), Shomurodov (81.) ill. Calabresi (14.)
Sárga lap: Afena-Gyan (38.), Ibanez (71.), Abraham (76.) ill. Litkowski (12.), Helgason (44.), Di Marioano (45+2.), Gargiulo (60.)
Kiállítás: – ill. Gargiulo (62.)