Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Napoli: Insigne beérte Maradonát a klub góllövőlistáján

A Napoli csapata magabiztos győzelmet aratott a Salernitana elleni campaniai derbin az olasz bajnokság (Serie A) 23. fordulójában…

(Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images)

A Napoli együttesével az idény végeztével biztosan távozó csapatkapitány, Lorenzo Insigne eredményes tudott lenni a Salernitana elleni, 4-1-re megnyert összecsapáson, mellyel a mélynövésű szélső megszerezte 115. gólját a klub színeiben, ezzel pedig beérte a nagy elődjét, Diego Maradonát.

Az első csapatot 2012 óta hűségesen szolgáló Insigne 418 tétmeccs alatt 115-ször volt eredményes a nápolyi egylet szerelésében. A 30 esztendős karmester a Partenopei saját nevelésű ikonja, a város szülöttje, egész pályafutását a csapatnál töltötte néhány fiatalkori kölcsönt leszámítva, ám mivel nem tudtak megegyezni lejáró szerződése megújításáról, nyáról az MLS-ben szereplő Toronto FC labdarúgója lesz.

A 2020-ban elhunyt “isteni Diego” annak idején 1984 és 1991 között 259 mérkőzés leforgása alatt szerzett 115 gólt a klub színeiben, mellyel a Napoli örökös góllövőlistájának harmadik helyét foglalja el, immár az őt példaképként tisztelő Insginével holtversenyben.

A dél-olasz csapat mindenkori legeredményesebb játékosa a klubot jelenleg is szolgáló Dries Mertens 143 góllal, míg a rangsor második helyét Marek Hamsík foglalja el a maga 121 találatával.